Logo hetkrantje-online.nl
<p>Ekaterina Levental speelt De Weg (foto: A.Kers).</p>

Ekaterina Levental speelt De Weg (foto: A.Kers).

Muziektheaten op Buitenplaats Molenwei over indrukwekkend migratieverhaal

  •   keer gelezen   Actueel

Stompwijk – Twee aangrijpende muziektheater solo’s zijn 15 juli te zien en te horen in de polder. De Weg en De Grens worden gespeeld door Ekaterina Levental, bekend als mezzosopraan en harpiste.

De Weg en De Grens zijn voorstellingen uit een succesvolle serie verhalende concerten van Leks compagnie. Voor het eerst worden de voorstellingen buiten gespeeld. De Weg vertelt het aangrijpende verhaal van Ekaterina Levental over haar vlucht uit de voormalige Sovjet Unie. 

n deze persoonlijke muziektheatervoorstelling neemt ze het publiek mee op de weg die zij als tiener aflegde. Ekaterina speelt harp, zingt, danst en vertelt over haar afkomst en hoe die van de ene op de andere dag bepalend werd in het alledaagse leven. En hoe ze daarna haar weg zocht naar het sprookje, zoals ze dat kende uit het theater. Gedreven door een onuitputtelijke veerkracht, en hoop. 

De Grens begint daar waar De Weg eindigt, en is gebaseerd op dagboekfragmenten van Ekaterina uit de periode waarin ze als 16-jarige vluchteling aankwam in Nederland. Tussen de twee buitenvoorstellingen door kunnen bezoekers genieten van een maaltijd in de buitenlucht. 

Duur: ca 75 minuten.Nederlandstalig. Voor tijden, tickets en informatie www.buitenplaatsmolenwei.nl/agenda.. Meer informatie over de voorstelling: https://www.leks.nu.

Meer berichten