Logo hetkrantje-online.nl

Coronasteun TONK verlengd tot eind september

  •   keer gelezen   Actueel

Leidschendam-Voorburg - De TONK-regeling voor noodzakelijke woonkosten is verlengd. Inwoners van Leidschendam-Voorburg, Voorschoten en Wassenaar kunnen tot en met 30 september 2021 gebruikmaken van de Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten.

De regeling is voor iedereen die door de coronacrisis flink minder inkomen heeft en hierdoor noodzakelijke woonkosten niet meer kan betalen. Het gaat om kosten zoals de huur, hypotheekrente, water, gas en elektriciteit.

Wethouders Floor Kist van Leidschendam-Voorburg, Paul de Bruijn van Voorschoten en Inge Zweerts de Jong van Wassenaar: “Het aantal coronabesmettingen daalt, maar we zien dat nog steeds inwoners en ondernemers worstelen met hun financiën. Daarom roepen we iedereen die veel inkomsten is verloren door corona op om de TONK-regeling te bekijken en aan te vragen als dat nodig is.”

Voorwaarden

De TONK is voor inwoners die tussen 1 januari 2020 en 1 januari 2021 25% of meer inkomen hebben verloren door de coronacrisis en de huur, hypotheek en/of energielasten hierdoor niet meer kunnen betalen. De regeling is aan te vragen voor de periode van 1 januari tot en met 30 september 2021. Per huishouden kan 1 aanvraag worden gedaan. Voor de hoogte van de tegemoetkoming wordt gekeken naar de persoonlijke situatie van het huishouden, zoals het inkomen, vermogen en de woonkosten.

Aanvragen

Inwoners of ondernemers die al gebruikmaken van de regeling hoeven deze niet opnieuw aan te vragen. De regeling wordt voor hen automatisch verlengd. De voorwaarden en het aanvraagformulier voor de TONK staan op de website van de gemeente: www.lv.nl/tonk.

Meer berichten