Logo hetkrantje-online.nl
Sem was een van de geslaagde leerlingen die zijn diploma ontving in het Cars Jeans stadion van ADO Den Haag (foto: pr SMC).
Sem was een van de geslaagde leerlingen die zijn diploma ontving in het Cars Jeans stadion van ADO Den Haag (foto: pr SMC).

Leerlingen Sint-Maartens ontvingen hun diploma in Cars Jeans stadion

  •   keer gelezen   Actueel

Voorburg - ‘Ik voelde mij als een stervoetballer die de finale heeft gewonnen’, zegt een leerling van het Sint-Maartenscollege die geslaagd is voor haar examen. De locatie was er dan ook naar: het Cars Jeans Stadion in Den Haag. In deze voetbalarena reikte het Sint-Maartenscollege  afgelopen dinsdag de diploma’s uit.

Door corona moest de school uitwijken naar een ruime locatie, want het Maartens wilde dit roerige (examen)jaar collectief afsluiten. Het stadion, de thuisbasis van ADO Den Haag, bood daarvoor de ruimte. De stemming was euforisch en dat kwam door de buitengewoon goede resultaten.

Via de spelerstunnel betraden de geslaagden het veld van het stadion: als sterspelers werden zij met luid applaus van familie en docenten op de eretribunes ontvangen. Aan het begin van de middag trapte de mavo af met een - ondanks de 1,5 meter - een persoonlijke uitreiking. Hierna volgde de havo met een spectaculaire show, waarbij de mentoren als fanatieke trainers hun geslaagden toespraken en het afgelopen schooljaar analyseerden. Het vwo sloot de middag af: een uitgelaten sfeer, enthousiaste en prachtig uitgedoste leerlingen, heel veel handtekeningen en een wave van het gooien van academic caps.

Aan het einde van iedere uitreiking werd de film ‘Goud’ vertoond, een film van alle docenten van het Maartens voor de geslaagden. Door de luidsprekers van stadion klonk de tekst ‘We waren toch goud’.

“En dat klopt”, vindt het team van het Sint-Maartenscollege “Na alle corona-perikelen van de afgelopen 1,5 jaar zijn deze leerlingen geslaagd voor hun diploma met een gouden randje.”

Meer berichten