Logo hetkrantje-online.nl
V.l.n.r. Petra Middendorp, Walter Schijf en Wethouder Juliëtte Bouw bij vaste aanbiedplek grofvuil aan Prins Johan Willem Frisolaan (foto: gemeente LV).
V.l.n.r. Petra Middendorp, Walter Schijf en Wethouder Juliëtte Bouw bij vaste aanbiedplek grofvuil aan Prins Johan Willem Frisolaan (foto: gemeente LV).

Vaste aanbiedplekken grofvuil in Prinsenhof

  •   keer gelezen   Actueel

Grofvuil en troep op straat zorgt voor grote ergernis bij buurtbewoners. Enkele betrokken inwoners uit Prinsenhof, De Heuvel en Amstelwijk en de gemeente denken samen na over een betere leefomgeving in Leidschendam-Noord.

Eén van de ideeën is nu gerealiseerd: drie vaste plekken in Prinsenhof waar mensen hun aangemeld grofvuil kunnen aanbieden. Hiermee gaan inwoners, partners van het programma Sterk voor Noord en gemeente de strijd aan met afvaloverlast. Petra Middendorp en Walter Schijf hebben meegeholpen bij het idee van de vaste aanbiedplekken voor aangemeld grofvuil.

“De stoep ligt soms bezaaid met troep en je kunt bijna niet meer bij de afvalcontainers komen”, vertelt Walter Schijf. Hij is onderzoek gaan doen naar andere manieren van aanbieden van grofvuil. “Ik kwam erachter dat onder andere in Rotterdam al langere tijd wordt gewerkt met een vaste aanbiedplek voor aangemeld grofvuil, met goede resultaten. Samen met de afdeling Stadsbeheer hebben wij dit idee uitgewerkt tot een proef.”


Afvaldump (foto: Ap de Heus).

“De grofvuilproef is een mooi voorbeeld van samenwerking tussen inwoners, partners van het programma Sterk voor Noord en de gemeente. Met deze vaste aanbiedplekken wordt duidelijk waar bewoners aangemeld grofvuil neer moeten zetten. Mensen voelen zich ook veiliger in een schone buurt”, meent wethouder Juliëtte Bouw.

De drie aanbiedplekken voor aangemeld grofvuil zijn duidelijk te herkennen door een markering op de grond, een bord met aanbiedregels en een tegel. Bewoners krijgen verder een folder in de brievenbus en er komen er posters te hangen in portieken en bij huismeesters. De proef loopt tot het eind van dit jaar.

Meer berichten