Logo hetkrantje-online.nl
<p>Als de grond geschikt is (gemaakt) verhuist de Voorburgse Rugbyclub naar de oude ijsbaan op Sportpark Westvliet om hun wedstrijden en trainingen plaats te latenvinden (archieffoto VRC).</p>

Als de grond geschikt is (gemaakt) verhuist de Voorburgse Rugbyclub naar de oude ijsbaan op Sportpark Westvliet om hun wedstrijden en trainingen plaats te latenvinden (archieffoto VRC).

Bodemonderzoek op beoogde locatie Rugbyclub aan Westvlieg

  •   keer gelezen   Actueel

Leidschendam-Voorburg - In de tweede helft van juli vindt er bodemonderzoek plaats, op de grond waar vroeger de oude natuurijsbaan stond, in Sportpark Westvliet. Deze plek is een mogelijke nieuwe locatie voor de Voorburgse Rugby Club (VRC), die tijdelijk is gehuisvest aan De Star in Leidschendam, waar in 2022 gestart wordt met woningbouw.

Voordat besloten kan worden of de locatie geschikt te maken is voor VRC, is het noodzakelijk een bodemonderzoek te doen. Aan de hand daarvan kan bepaald worden hoe de bodem behandeld moet worden en of deze geschikt te maken is voor de aanleg van een sportveld. Nadat de natuurijsbaan buiten gebruik is gesteld, is het terrein gebruikt als gronddepot, zoals tijdens de bouw van het ADO-stadion. Inmiddels wordt dit stuk grond al jaren niet meer gebruikt en is er een overmatige groei van onkruid ontstaan.

Om de bodem goed te kunnen onderzoeken, wordt de natuur, die op dit terrein in de loop der jaren is ontstaan, weggehaald. De geplante bomenrij aan de weg blijft staan. Tijdens het onderzoek wordt rekening gehouden met dieren, die in het gebied kunnen leven.

Meer berichten