Logo hetkrantje-online.nl
J.F. Blackstone (foto: Patricia Bollen).
J.F. Blackstone (foto: Patricia Bollen).

Gasten in Kakafonie op Midvliet FM

  •   keer gelezen   Actueel

Leidschendam - Bij de lokale omroep Midvliet FM zijn er komende zondag weer twee gasten: J.F. Blackstone en Mo’Reen.

Om 12:30 uur komt J.F. Blackstone naar de studio van Midvliet om in Kakafonie zijn nieuwe single ‘The Hague’ te laten horen. Achter J.F. Blackstone gaat de uit Voorburg afkomstige Fabian Schrama schuil.

Zuidelijke blues-pop met hier en daar een vleugje folk. J.F. Blackstone laat zich onder meer in zijn gitaarspel inspireren door muzikale grootheden als Mississippi John Hurt en in zijn nummers klinkt het geluid van J.J. Cale en Tony Joe White. De kwaliteit van deze veelzijdige muzikant met Spaanse roots blijft zeker niet onopgemerkt, zo blijkt uit zijn deelname aan ‘De beste singer-songwriter van Nederland’, een optreden in ‘De wereld draait door’ en hij verzorgde het voorprogramma van onder andere Eric Bibb & Cock Robin.

‘Wat ons betreft in de hoofdklasse van de Nederblues. Gevoel, timing en muzikaal vakmanschap allemaal in één’, schreef Arrow Classic Rock en ook 3voor12 Den Haag was één van de enthousiaste recensenten: “Na een nummer of twee krijg je het gevoel dat je door de straten van Mississippi rijdt”.

Mo’Reen

Om 13:30 uur is Mo’Reen te gast iom haar muziek te laten horen. Mo’reen is geboren als Maureen Alberg in Suriname.

Zingen is haar met de paplepel ingegoten, met legendarische grootheden als haar grote voorbeeld en gewapend met grootmoeders pruik en een haarborstel als microfoon, werden de verschillende muziek-clips nagespeeld. Tijdens haar tienerjaren kwam de passie voor zingen steeds meer op de voorgronden en voelde ze zich het best bij de songs van vrouwen met een warme, krachtige stem, een breed stembereik en ‘Lots of Soul’. In stem en optreden van Mo’reen is het deze intense soul waarmee zij haar publiek raakt. Mo’reen groeide op in Amsterdam en begon op jonge leeftijd haar ‘muzikale reis’. Als danseres aan de Amsterdamse ballet academie maakte zij kennis met het podium en leerde om zang met dans te combineren. Mo’reen deelde het podium met diverse artiesten. 

In 1993 begon Mo’reen bij “The Radios” van Bart Peters. Een geweldige en stimulerende periode met optredens in binnen en buitenland. Van België en Nederland tot Orlando USA en Dakar Senegal.Na The Radios werkte Mo’reen, samen met de spraakmakende producers van o.a. Bonzai Records en Sterman & Cook. Mo’reen werkte als freelance-zangeres samen met veel artiesten. 

Meer berichten