Logo hetkrantje-online.nl
<p>De welpen van Scouting Damherten in de kampvuurkuil bij hun verblijf in Putten (foto: pr).</p>

De welpen van Scouting Damherten in de kampvuurkuil bij hun verblijf in Putten (foto: pr).

Welpen Damherten zijn op zomerkamp

  •   keer gelezen   Actueel

Leidschendam - De welpen (kinderen van 7 t/m 11 jaar) van Scouting Damherten beginnen hun vakantie met het hoogtepunt van het jaar: het jaarlijkse zomerkamp. 

Op zaterdag 17 juli stonden er 26 welpen te trappelen om naar Putten te komen. Eindelijk op kamp! De welpen zijn in Putten terechtgekomen bij het vakantiehuis van de opper-elf Jeskekeunka en zijn dochter Helgesela. Bij het vakantiehuis vragen de welpen of ze daar mogen verblijven. De opper-elf vindt het goed als de welpen helpen met klusjes zoals de afwas en vegen.

De opper-elf heeft twee ministers die hem helpen om het elfenrijk aan te sturen. Als de minister van buitenlandse wezens op bezoek komt tijdens de lunch komen er ineens 3 grollen aanstormen. Ze ontvoeren de dochter Helgesela maar verliezen daarbij een brief in grollentaal. Gelukkig bestaat er een magisch vertaalboek die de minister van veiligheid in bezit heeft. Zal het de welpen lukken om de brief te vertalen en de dochter van de opper-elf weer terug te vinden?!

Tijdens het kamp brengen de welpen alles wat ze het afgelopen jaar spelenderwijs geleerd hebben in de praktijk. Zo bouwen ze een eigen hut, koken ze op houtvuur, lopen ze een hike, gaan ze van de zelfgebouwde kabelbaan, slapen ze in een zelfgebouwde hut, spelen ze levend Stratego en mogen ze zelf pannenkoeken bakken. Voor veel van deze kinderen en jongeren zijn deze kampen een bijzondere ervaring en zij maken hier dan ook de beste vrienden. 

Meer informatie over Scouting Damherten Leidschendam is te vinden op www.damherten.nl.

Meer berichten