Logo hetkrantje-online.nl
<p>Tien tuineigenaren zetten hun tuindeur open. Alle tuinen bieden weer iets anders qua beplanting, grootte en uitstraling (foto: Els Andringa).</p>

Tien tuineigenaren zetten hun tuindeur open. Alle tuinen bieden weer iets anders qua beplanting, grootte en uitstraling (foto: Els Andringa).

Bekijk mooie tuinen op open tuinendag van Groei & Bloei

  •   keer gelezen   Actueel

Leidschendam-Voorburg - De coronacrisis heeft veel mensen geleerd dat tuinieren een veilige en gezonde hobby is. Om ideeën op te doen om je tuin mooier, gezelliger of gezonder te maken, organiseert Groei & Bloei een Open Tuinendag op zaterdag 31 juli. Tien tuineigenaren zetten hun tuindeur open. Alle tuinen bieden weer iets anders qua beplanting, grootte en uitstraling.

U start op 31 juli (vanaf 10.00 uur) in de tuin van Bep Blokland, Graaf Ottolaan 10 in Leidschendam. De eerste 6 tuinen liggen in de Gravenbuurt in Leidschendam-noord. Dit zijn kleinere tuinen, vergelijkbaar qua grootte met de tuinen van veel mensen. U kunt met de eigenaar van gedachten wisselen en ideeën op doen voor uw eigen tuin. Vervolgens gaat de route naar een bijzondere terrastuin die met veel gerecycled materiaal is opgebouwd, subtropische planten afgewisseld met kunstobjecten. 

Via de Noortheylaan en een bezoek aan een grote tuin bij een hobbyplantenkwekerij gaat de route naar Voorschoten-zuid. Eerst bezoekt u een mooie 36 meter diepe tuin met diverse themaborders. Voor de laatste tuin hoeft u alleen de straat over te steken en dan bent u welkom in een tuin met tuinkamers en borders op kleur en heel veel Nederlands fruit, gedrapeerd om een oude bollenschuur.

In de eerste tuin ligt een lijst met adressen klaar van de deelnemende tuinen en de fietsroute (circa 6,5 km). De tuinen zijn tot 16.00 uur geopend. Deze dag kan men volop genieten van de tuinen, gezellig bomen over deze gezamenlijke hobby en wellicht weer enkele ideeën kunt opdoen om in uw eigen tuin toe te passen. In de tuinen geldt de 1,5m maatregel. Wanneer het te druk is in een tuin, wacht dan even tot er bezoekers vertrekken.

Meer berichten