Logo hetkrantje-online.nl
<p>Wethouder Astrid van Eekelen, de eigenaren van het pand en andere belanghebbenden bij het muurgedicht (foto: Michel Groen).</p>

Wethouder Astrid van Eekelen, de eigenaren van het pand en andere belanghebbenden bij het muurgedicht (foto: Michel Groen).

Huygens-muurgedicht onthuld in Herenstraat

  •   keer gelezen   Actueel

Voorburg - Wethouder Astrid van Eekelen onthulde op donderdag 22 juli feestelijk het eerste muurgedicht in het Huygenskwartier.

Mevrouw Bos, voorzitter Stichting Buiten-Gedichten, en de heer Van ’t Hof, eigenaar van het pand voerden achtereenvolgens kort het woord. Daarna volgde de onthulling. Het gedicht is aangebracht op de zijmuur van het pand Franse Kerkstraat 12 / hoek Zwarte Pad. Omdat dit een van de centrale toegangen is tot het gebied, zullen zoveel mogelijk voorbijgangers en buurtbewoners het gedicht kunnen zien en lezen.

De Stichting Buiten-Gedichten Leidschendam-Voorburg wil de omgeving helpen verfraaien door het aanbrengen van gedichten op muren van huizen, gebouwen, scholen en bruggen, in onze gemeente. Dit is het tweede muurgedicht dat op initiatief van de stichting is gerealiseerd. Het eerste is op 5 november 2020 op basisschool Cascade aangebracht. Met dit initiatief hoopt de Stichting voorbijgangers te raken, ook mensen die weinig met poëzie op hebben. “Een gedicht laat je nadenken, even uit je gewone doen zijn. Een muurgedicht wordt onderdeel van de buurt. Als je langsloopt, is het alsof je een goede bekende tegenkomt. Dat is waardevol”, aldus de stichting.

Het muurgedicht is mogelijk gemaakt door stuurgroep Huygenskwartier, Vlietwensen en Fonds1818.

Meer berichten