Logo hetkrantje-online.nl
<p>Gerard Alderliefste begeleidde?Shaffy?tijdens de onverwachte en door weinigen voor mogelijk gehouden toegift van diens carri&egrave;re (foto: pr).</p>

Gerard Alderliefste begeleidde?Shaffy?tijdens de onverwachte en door weinigen voor mogelijk gehouden toegift van diens carrière (foto: pr).

Voorstellingen Theater Ludens op Groene Podium

  •   keer gelezen   Actueel

Voorburg - Theater Ludens presenteert komende week twee voorstellingen op ‘Het Groene Podium’. Deze worden gespeeld in de historische buitentuin van Huygens; Hofwijck, Westeinde 2A in Voorburg. Kaarten reserveren en bestellen via www.theaterludens.nl.

Gerard Alderliefste geeft zaterdag 31 juli een concert met de titel ‘Mijn avonturen met Ramses Shaffy’. Aanvangstijd: 21.00 uur; toegangsprijs: € 14. 

Gerard Alderliefste begeleidde Shaffy tijdens de onverwachte en door weinigen voor mogelijk gehouden toegift van diens carrière.  De revival van het lied ‘Laat me -Vivre’, door Shaffy en Alderliefste opnieuw opgenomen in 2005, leidde tot een reeks optredens door heel Nederland. Gerard beschrijft de avonturen die zij onderweg  beleefden en daarmee  het ontstaan van een bijzondere vriendschap. In het boek ‘Mijn Avonturen met Ramses Shaffy’ lezen we als het ware mee in het dagboek van Gerard, uitgewerkt ter gelegenheid van Shaffy’s  tiende sterfdag op 1 december 2019. Ondersteund door geprojecteerde foto’s en video’s vertelt Gerard over zijn avonturen met Ramses. Hij maakt natuurlijk ook muziek. Er is (samen-) zang, begeleid op piano en/of gitaar en er is (indien mogelijk) rode wijn en kroepoek, waar Ramses zo gek op was.

Trio Cortado verzorgt donderdag 5 augustus een klassiek concert met muziek van Bach en Beethoven. Aanvangstijd: 16.00 uur; toegangsprijs: €14. 


Het Trio Cortado (foto: Gregor Servais).

Trio Cortado  bestaat uit Hannah de Witte, Arthur Klaassens en Jasper Grijpink. Ze vormen een hecht trio van jonge blazers die uitblinken door hun virtuoze spel, briljante arrangementen en haarscherp samenspel. De unieke bezetting geeft het ensemble een uitzonderlijke sound die zowel subtiel en fijnzinnig als krachtig en dynamisch is. Omdat er bijna geen oorspronkelijke muziek voor deze bezetting was geschreven heeft Trio Cortado bijzonder veel vrijheid in hun repertoirekeus. Muziek in allerlei genres van de 16e eeuw tot nu wordt door de spelers zelf gearrangeerd voor de bezetting van fluit, althobo en basklarinet.  

Hannah (fluit) studeerde aan het Koninklijk Conservatorium en behaalde haar masterdiploma bij Marieke Schneeman. Ze is als remplaçant te horen in het Radio Filharmonisch Orkest, het Residentie Orkest en Asko|Schönberg en ze geeft fluitles in de omgeving van Den Haag. Sinds 2017 is ze 1e fluitiste in de KMKJWF te Assen. Naast de moderne fluit deed Hannah ook een bijvak traverso, de barokke voorloper van de dwarsfluit. Sinds kort verdiept Hannah zich ook in de psyche van trio Cortado.

Arthur (althobo)  behaalde in 2014 zijn masterdiploma aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Arthur is ook te horen in verschillende orkesten en ensembles door het hele land. Hij speelt bij onder andere het Rotterdams Philharmonisch Orkest, het Residentie Orkest en Het Gelders Orkest.  Behalve hobospelen geeft Arthur les, én is hij een begenadigd arrangeur. Het grootste deel van het repertoire van Trio Cortado is door hem gearrangeerd! Arthur is ook het culinaire geweten van Trio Cortado.

Jasper (basklarinet) studeerde aanvankelijk Politicologie aan de Universiteit Leiden maar besloot zijn weg in de muziek te vervolgen. Aan het Koninklijk Conservatorium studeerde hij bij Ab Vos en behaalde hij zijn masterdiploma bij Pierre Woudenberg. Als remplaçant speelt hij bij onder meer Het Gelders Orkest, Asko|Schönberg en het Radio Filharmonisch Orkest. Sinds augustus 2015 is Jasper klarinettist van het Residentie Orkest.  Jasper neemt een deel van de arrangementen voor zijn rekening. Daarnaast legt hij Trio Cortado graag vast op de gevoelige plaat. 

Het Groene Podium is een initiatief van Huygens’ Hofwijck, Veur Klassiek en Theater Ludens. Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met Theater Ludens via tel. 070-3864880, of kijken op www.theaterludens.nl.

Meer berichten