Logo hetkrantje-online.nl
<p>De Haagse sopraan Klaartje van Veldhoven is de initiatiefneemster van de Boerencantate, oftewel &lsquo;Cantate Burlesque&rsquo; van J.S. Bach (foto: Mark Engelen).</p>

De Haagse sopraan Klaartje van Veldhoven is de initiatiefneemster van de Boerencantate, oftewel ‘Cantate Burlesque’ van J.S. Bach (foto: Mark Engelen).

Boerencantate Bach op boerenerf Molenwei

  •   keer gelezen   Actueel

Leidschendam - Op 30 juli klinkt er weer opera in het buitengebied van Leidschendam-Voorburg. Na de succesvolle Karavaan van de Boerencantate van J.S. Bach in 2020 reizen de musici ook dit jaar weer door het land voor concerten in de buitenlucht.

Openluchtconcerten met klassieke muziek hebben een bijzondere vlucht genomen tijden het coronajaar. Ook dit jaar zien we op steeds meer locaties musici spelen in verrassende buitendecors. Klassieke muziek in de buitenlucht trekt door deze beweging ook nieuwe concertgangers aan. “Door de buitenbeleving, open decorsfeer en veelal de verrassende plekken komen mensen echt voor de beleving”, laat Vicky van der Krogt van Buitenplaats Molenwei weten.

De Haagse sopraan Klaartje van Veldhoven is de initiatiefneemster van de Boerencantate, oftewel ‘Cantate Burlesque’ van J.S. Bach. In een miniversie, met 2 zangers, accordeon en cello. Met de Boerencantate neemt ze het publiek mee naar de humor van het boerenleven uit de 18e eeuw. Een boer spot samen met zijn vrouw de oneerlijke praktijken en kuiperijen van een belastingontvanger. Daarbij loven ze de spaarzaamheid van diens vrouw. De cantate gaat verder over een boerenzoon en een boerendochter, die veel van elkaar houden maar ook trouw zijn aan hun baas. Daarnaast zijn ze niet vies van een alcoholische consumptie. De cantate wordt in een Nederlandse vertaling uitgevoerd en is zo goed te volgen.

Na een spectaculair muziektheater afgelopen week met Ekaterina Levental in stal de Barn speelt de Boerencantate op 30 juli om 17.00 en 19.30 uur onder de open Luifel. Tussendoor wordt een Boerenburgermaaltijd geserveerd. Concert- en dinerkaartjes op www.buitenplaatsmolenwei.nl/agenda/.

Meer berichten