Logo hetkrantje-online.nl
<p>De trap in de Westfield Mall ter hoogte van Albert Heyn en restaurant Volle Maan (foto: FB Ren&eacute; Bogaart).</p>

De trap in de Westfield Mall ter hoogte van Albert Heyn en restaurant Volle Maan (foto: FB René Bogaart).

Trap in Westfield Mall bij Volle Maan is toch weer terug

  •   keer gelezen   Actueel

Leidschendam - Met dank aan de inspanningen van Teun Koek van Westfield Mall of the Netherlands, wethouder Astrid Van Eekelen en Ap de Heus is er de afgelopen dagen een nieuwe trap geplaatst tegenover de Volle Maan.

Toen een half jaar geleden de trap bij het parkeerdek ter hoogte van de AH en de restaurants aan het water na 19 jaar werd weggehaald voor renovatie, werd in eerste instantie besloten om deze niet meer te laten terugkeren. Dit stuitte op bezwaren van de horecaondernemers en anderen dachten dat dit misschien ten koste van de veiligheid zou gaan. De brandweer heeft gekeken of het weghalen van de trap consequenties heeft voor de vluchtroutes bij calamiteiten. Het oordeel luidde dat genoeg vluchtwegen waren om naar de begane grond te komen.

Overleg van horecaondernemer René Bogaart (eigenaar van o.a. Volle Maan) met Westfield-Unibail-Rodamco en Metterwoon (eigenaar horecapaviljoens) resulteerde in de afspraak om de entree bij de Albert Heijn (met lift en trap) toch weer in ere te herstellen. 

“Aanvankelijk was ik erg teleurgesteld. Echter op verzoek van velen is na een heroverweging van gemeenschappelijke belangen ervoor gekozen om toch weer een nieuwe trap te plaatsen”, laat Bogaart weten. “Ik ben als ondernemer van o.a. Volle Maan en Gina, maar ook als inwoner van Leidschendam-Voorburg en fan van the Mall hiervoor heel dankbaar”.

Meer berichten