Logo hetkrantje-online.nl
<p>Gijs Groenteman en Marcel van Roosmalen in hun pannenkoekencaravan (foto: pr).</p>

Gijs Groenteman en Marcel van Roosmalen in hun pannenkoekencaravan (foto: pr).

‘De pannenkoekencaravan’ in Theater Ludens

  •   keer gelezen   Actueel

Voorburg - Theater Ludens is er op de valreep in geslaagd het bijzondere duo Marcel van Roosmalen en Gijs Groenteman naar het theater te halen. De extra matineevoorstelling met de titel ‘De Pannekoekencaravan’ spelen zij op 18 september om 15.00 uur (tot ca. 16.15 uur).

Ruim tien jaar geleden zagen Gijs Groenteman en Marcel van Roosmalen geen brood meer in de journalistiek. Het was tijd om het over een andere boeg te gooien. Ze kochten een pannenkoekencaravan en doopten zichzelf foodtruckondernemer voordat er überhaupt foodtruckondernemers bestonden. Met wisselend, vooral tegenvallend succes trokken zij twee jaar lang stad en land af voordat ze berooid en een illusie armer terugkeerden naar de journalistiek. 

Inmiddels is het verwerkingsproces voltooid, zijn de brandwonden geheeld en maken Gijs en Marcel van hun verhaal een avondvullende voorstelling. De Pannekoekencaravan is een poedersuikerzoete theateravond over vriendschap, ambitie en hoop. Gijs Groenteman: “Ik vind streetfood een heel moeilijke en vreugdeloze business.”

Gijs Groenteman is interviewer en columnist voor onder andere De Volkskrant. Hij maakt succesvolle podcasts. Ook werkt hij mee aan de satirische talkshow Promenade. Marcel van Roosmalen is columnist voor NRC Handelsblad, NPO Radio1 en Studio Voetbal. Ook is hij bekend van zijn boeken over onder andere Vitesse en maakt hij de podcast De Krokante Leesmap. Gijs en Marcel maken samen Media Inside, een wekelijks tv-programma over media voor BNNVara.

Kaarten ad. €20 zijn te krijgen via www.theaterludens.nl. De matineevoorstelling begint om 15.00 uur.

Meer berichten