Logo hetkrantje-online.nl
<p>De te slopen panden aan de Leidsekade (foto: Google Streetview).</p>

De te slopen panden aan de Leidsekade (foto: Google Streetview).

Terrein achter Leidsekade herontwikkeld

  •   keer gelezen   Actueel

Leidschendam - Op het terrein in de oksel van de Leidsekade-Venestraat wordt een openbaar parkeerterrein gemaakt. Naast het parkeerterrein komen 14 appartementen.

Het plan behelst de bouw van een appartementencomplex met maximaal 14 appartementen met ten minste 21 parkeerplaatsen in de onderliggende parkeergarage (waarvan 9 openbare parkeerplaatsen). 

De gemeenteraad heeft besloten dat de ontsluiting van het nieuwe parkeerterrein in hoofdzaak gaat via de Tol – Commisarispad en dus niet via de Jagerstraat / Toevluchtpad. De voetgangersbrug bij het Commissarispad wordt vervangen door een autobrug. Omwonenden van het parkeerterrein kunnen het terrein ook via de Leidsekade inrijden. Uitrijden kan alleen via De Tol. De ontsluiting van het parkeerterrein wordt geëvalueerd nadat het een half jaar in gebruikt is.

De gemeentelijke monumenten Leidsekade 6 tot en met 10 worden gesloopt en daarvoor in de plaats komt nieuwbouw. Na uitgebreid bouwhistorisch, bouwkundig en funderingsonderzoek blijkt het niet mogelijk de panden te behouden en te restaureren zoals eerst de bedoeling was. De gebouwen zijn onveilig, de fundering is instabiel en biedt onvoldoende draagvermogen. 

De eigenaar moet meewerken aan bouwhistorische begeleiding van de sloop en aan de herziening van de status van gemeentelijk monument naar beeldbepalende zaak. De nieuwbouw moet voldoen aan de vastgestelde gevelvisie. De eigenaar neemt ook het niet monumentale pand Leidsekade 9-10 in de sloopaanvraag mee.

Meer berichten