Logo hetkrantje-online.nl
<p>De kunstenaars maakten een serie van 6 linosneden met de titels: Molens, Parken, Neherlab, Kerkstraat, Sluis en Huygens&rsquo; tuin (foto: pr). </p>

De kunstenaars maakten een serie van 6 linosneden met de titels: Molens, Parken, Neherlab, Kerkstraat, Sluis en Huygens’ tuin (foto: pr).

Linosneden van monumenten in Leidschendam-Voorburg

  •   keer gelezen   Actueel

Leidschendam-Voorburg - Speciaal voor Open Monumentendag hebben beeldend kunstenaars Mariska Mallee en Ben Stolk een serie linosneden uitgebracht van monumenten in Leidschendam-Voorburg.

De door hen in mei 2021 uitgebrachte serie linosneden van monumenten in Rijswijk bleek erg geliefd onder Rijswijkers en zo ontstond het idee om voor Open Monumentendag Leidschendam-Voorburg ook een serie te ontwerpen. Door de kunstenaars zijn markante plekken uitgekozen en verwerkt in een serie van 6 linosneden met de titels: Molens, Parken, Neherlab, Kerkstraat, Sluis en Huygens’ tuin.  Deze zijn genummerd, gesigneerd en voorzien van een beschrijving in bewaardoos. De serie wordt in een kleine oplage van 100 stuks gedrukt op wit papier, formaat 21 x 30 cm.

De serie lino’s wordt op 11 september tijdens de opening van Open Monumentendag aangeboden aan wethouder van kunst en cultuur Astrid van Eekelen. De opening vindt plaats om 10.00 uur bij Molen De Vlieger in Voorburg.

De kunstenaars zelf zijn tijdens Open Monumentendag op 11 september aanwezig op het erf van Villa Klein Rusthof op het Oosteinde in Voorburg. Dan zijn de zes prenten in een doos of per los exemplaar te koop. 

U kunt de lino’s na betaling ophalen in het atelier van Mariska of Ben aan de Torenstraat 1c/e te Rijswijk. Wilt u ze thuisgestuurd hebben, mail dan uw adres naar benjjmstolk@kpnplanet.nl.

OMD-LV is te volgen op www.omd-lv.nl, Facebook en Instagram.

Meer berichten