Logo hetkrantje-online.nl
Er wordt gewandeld in de omgeving van Stompwijk, Vlietland en Leidschendammerhout (foto: pr SenW).
Er wordt gewandeld in de omgeving van Stompwijk, Vlietland en Leidschendammerhout (foto: pr SenW).

Nostalgische wandeling in en rond Stompwijk

  •   keer gelezen   Actueel

Leidschendam - CreActief 55+ organiseert op 24 september de derde editie van Nostalgie langs de Vliet, een actieve wandeling voor 55-plussers. Deze keer in de omgeving van Stompwijk. 

Na het succes van de eerste twee edities door het centrum van Voorburg en de Vlietlanden, met ruim 100 deelnemers, zal de wandeling zich dit keer op het platteland rondom Stompwijk afspelen. 

Deze editie van de Nostalgie wandeling is onderdeel van de Nationale Sportweek, in deze week hoopt de organisatie zo veel mogelijk inwoners van de gemeente Leidschendam-Voorburg in beweging te krijgen.

Bij de startlocatie in Stompwijk kan ter plekke gekozen worden uit twee wandelingen, een kortere en een langere variant. De kortere wandeling van ca. 5 km gaat over grotendeels verhard terrein en duurt iets meer dan een uur. De langere variant van ca. 7,5 km gaat grotendeels over onverhard terrein en duurt ongeveer twee uur.

CreActief 55+ organiseert activiteiten waarin sport en cultuur worden gecombineerd en die speciaal gericht zijn op 55 plussers binnen de gemeente. Nostalgie langs de Vliet is daar een nieuw initiatief van dat in coronatijd tot stand is gekomen. Sportieve wandelingen worden gecombineerd met culturele vragen over het gebied waar door de deelnemers wordt gewandeld.  Ook dit keer zullen er tijdens de wandeling quizvragen te beantwoorden zijn en kunnen deelnemers uitdagende oefeningen doen. CreActief 55+ is een onderdeel van de Sport en Cultuurkaart (www.sportencultuurkaart.net), deze vernieuwde website moedigt jong en oud aan om op een toegankelijke manier in aanraking te komen met sport en cultuur.\

Deelnemers kunnen kiezen uit verschillende starttijden, er wordt gestart in blokken van een half uur tussen 11.00-13.00 uur. Op die manier kan er rekening worden gehouden met coronamaatregelen. Wandelaars worden geacht voldoende afstand van elkaar te houden tijdens de wandeling.
Voor de wandeling dient men stevige wandelschoenen en makkelijk zittende kleding aan te trekken. Tevens is het aan te bevelen om een waterflesje en iets te eten mee te nemen en een pen om de antwoorden vop de vragen op te kunnen schrijven. De start (en eind) locatie is De Bles Horeca aan de Dr. Van Noortstraat 154 in Stompwijk.

Mensen kunnen zich aanmelden via de site van Sport en Cultuurkaart.

Meer berichten