Logo hetkrantje-online.nl
<p>De combitocht 2021 vindt onder meer plaats met een Haagse tram &nbsp;uit 1930 (foto: Ton Slootmaker).</p>

De combitocht 2021 vindt onder meer plaats met een Haagse tram  uit 1930 (foto: Ton Slootmaker).

Na twee jaar weer een combitocht met tram en pakschuit via Voorburg

  •   keer gelezen   Actueel

Voorburg - Nadat de pakschuit twee jaar heeft stilgelegen, organiseert de stichting pakschuit Nooit Gedacht, samen met de collega’s van de Tramweg-Stichting weer een ‘Op reis-dagtocht op zondag 19 september. Die doet ook Voorburg aan.

Op Reis: historisch onderweg met varend en rijdend erfgoed: Vanuit Delft naar Scheveningen: een dagje naar zon en zee; Vanuit Scheveningen naar Delft: een dagje naar de Prinsenstad. De pakschuit Nooit Gedacht uit 1904, voortgestuwd door zijn Van Rennes petroleummotor uit het zelfde jaar, vaart over de Vliet van Delft naar Voorburg.

Onderweg is het genieten van het schip, het landschap, koffie of thee en een broodje. In Voorburg wordt overgestapt op de Haagse stadstram uit 1930 voor een stadsrondrit door Den Haag met als eindpunt Scheveningen. Ten slotte is er de terugreis met de Blauwe tram uit 1913 die de passagiers naar Delft brengt.

Vanuit Scheveningen gaat de tocht in omgekeerde richting. De kosten voor de tocht zijn 30 euro per persoon. Door de coronabeperkingen is het aantal plaatsen beperkt tot 12 personen per opstapplaats. 

Reserveringen voor deze unieke tocht kunnen worden gemaakt via de website van de stichting pakschuit Nooit Gedacht: pakschuitnooitgedacht.nl.

Meer berichten