Logo hetkrantje-online.nl
Het slotconcert werd verzorgd door het Alkyona Quartet (foto: Michel Groen).
Het slotconcert werd verzorgd door het Alkyona Quartet (foto: Michel Groen).

Huygens Festival één groot feest

  •   keer gelezen   Actueel

De 15e editie van het Huygens Festival 2021 was afgelopen weekend, van 10 tot en met 12 september, een zeer geslaagd feest, laat de organisatie weten.

 De Oude Kerk in het Huygenskwartier Voorburg was ook dit jaar weer de centrale lokatie voor het festival. De afwisselende programmering met prachtige optredens en uitvoeringen werd door het publiek zeer goed gewaardeerd. Waarnemend burgemeester Bijl had met de opening van het Huygens Festival 2021 zijn eerste grote publieke optreden in Leidschendam-Voorburg.

Bij het Openingsconcert werden de jonge musici aangekondigd door de (plaatsvervangend) ambassadeurs van Tsjechië, Slowakije, Polen en Hongarije en de Nederlandse inzending, violiste Vivien Giesbertz, door mevrouw Tilly Zwartepoorte als voorzitter van de Stichting Stedenbanden Leidschendam-Voorburg. Daaraan voorafgaand had Adelia Askarova de Europese Hymne op het Marianne Orgel van de Oude Kerk ten gehore gebracht. De optredens van de getalenteerde jonge musici lieten de landsgrenzen en de verschillende culturen vervagen.


Dankzij samenwerking met Voorburg Jazz Culinair was er op het Stationsplein een jazzprogramma met o.a. saxofonist Hans Dulfer (foto: Michel Groen). - Michel Groen

Voorzitter Annet Weijermars kijkt met haar bestuur en organisatie terug op een zeer geslaagd festival: ”Het waren drie dagen feest! Prachtige optredens van bevlogen musici, zangers en dansers en publiek dat zichtbaar genoot van het programma. Met de steun van de gemeente, fondsen en sponsors en de vele vrijwilligers hebben we vorig jaar overtroffen. Ook de samenwerking met Voorburg Jazz Culinair waardoor we op het Stationsplein jazz konden programmeren mag niet onvermeld blijven. Wij gaan nu aan de slag met het Huygens Festival 2022!”

Zie voor een volledig verslag Het Krantje van deze week.

Meer berichten