Logo hetkrantje-online.nl
<p>Samen met enkele van de &nbsp;fotografen en filmers liet Astrid van Eekelen de beelden nog eens op zich inwerken (foto: Nico van der Ven).</p>

Samen met enkele van de  fotografen en filmers liet Astrid van Eekelen de beelden nog eens op zich inwerken (foto: Nico van der Ven).

Covid-19 in Leidschendam-Voorburg: een terugblik

  •   keer gelezen   Actueel

Voorburg - Nu de pandemie op zijn einde lijkt, ontstaat bij veel mensen het gevoel dat we voorzichtig terug kunnen keren naar ons ‘normale’ leven. 

Hoe werd Leidschendam-Voorburg door de crisis aangetast? In Museum Swaensteyn merken ze dat dagelijks. De toeloop op de tentoonstelling waarop het Tijdsdocument ‘CORONAinLV’ is te zien, groeit gestaag. 

Cultuurwethouder Astrid van Eekelen nam even de tijd om de indringende beelden nog eens op zich te laten inwerken. Het project, waarbij de gemeente financiële steun aan zzp’ers in de media combineerde met verslaglegging van de crisis, noemt ze een schoolvoorbeeld van integraal besturen: “Het initiatief lag bij de gemeenteraad en als college hebben we het direct omarmd. Beelden zeggen meer dan woorden en deze tentoonstelling laat de impact van Corona zien. Stille straten, kale winkelcentra en lege theaters.”

Het Tijdsdocument omvat een grote selectie foto’s van Michel Groen, Hilbert Krane en Hein Athmer. Ralph Schoonenboom vervaardigde vier korte films waarin hij laat zien hoe mensen zich door de crisis slaan. In twee documentaires van Midvliet TV en LV-TV wordt niet alleen terug, maar ook vooruit gekeken.  De tentoonstelling is nog maar te bezoeken t/m 19 september. Reserveer via www.swaensteyn.nl

Het Tijdsdocument wordt na de tentoonstelling digitaal opgeslagen in het Haags Gemeentearchief. 

Meer berichten