Logo hetkrantje-online.nl
<p>De voormalige oranjerie Onder de Linden trok (te) veel belangstelling en velen moesten teleurgesteld worden (foto: Stichting OMD).</p>

De voormalige oranjerie Onder de Linden trok (te) veel belangstelling en velen moesten teleurgesteld worden (foto: Stichting OMD).

Open Monumentendag overal druk bezocht

  •   keer gelezen   Actueel

Leidschendam-Voorburg - Zo’n 4500 mensen wisten afgelopen zaterdag de monumenten in de gemeente te vinden en maakten het tot een geslaagde dag. 

Ondanks het miezerige weer kwam er veel publiek naar de 26 opengestelde monumenten. De voormalige oranjerie Onder de Linden trok erg veel belangstelling trok en velen moesten teleurgesteld worden. Ook in de tuin van Villa Klein Rusthof was het druk. Op panelen werd de geschiedenis van de villa verteld. Beeldend kunstenaars Mariska Mallee en Ben Stolk drukten met een kleine drukpers ter plekke prenten van monumenten in Leidschendam, Voorburg en Stompwijk. Een set van zes prenten werd ’s-morgens bij de opening van Open Monumentendag bij de 400-jarige molen De Vlieger aangeboden aan wethouder Astrid van Eekelen. 

(foto: pr St. OMD).

Ook wisten vele bezoekers de andere monumenten en activiteiten te vinden, waaronder het scratch-concert bij de Martinuskerk en de begraafplaats aan de Parkweg. Er waren Lego workshops in De Bles in Stompwijk en er was van alles te doen bij de molens in Leidschendam en Voorburg.

Meer berichten