Logo hetkrantje-online.nl
<p>Wethouder Floor Kist.&rdquo; Een kamer met aandacht biedt structuur en gezelligheid, met natuurlijk de professionele begeleiding die daar bij hoort. Zo geven we jongeren samen een goede start&rdquo; (foto: Barbara Koppe).</p>

Wethouder Floor Kist.” Een kamer met aandacht biedt structuur en gezelligheid, met natuurlijk de professionele begeleiding die daar bij hoort. Zo geven we jongeren samen een goede start” (foto: Barbara Koppe).

‘Kamers met aandacht’ gezocht voor jongeren

  •   keer gelezen   Actueel

Leidschendam-Voorburg - De gemeente start met ‘Kamers met Aandacht’; een woonoplossing voor jongeren van 18 tot 23 jaar die een zorgorganisatie verlaten en niet thuis maar ook niet helemaal zelfstandig kunnen wonen.

De gemeente zoekt samen met zorgaanbieders kamers in de particuliere sector. Iedereen kan een kamer met aandacht aanbieden. Zoals een zolderkamer bij een gezin, een kamer bij een alleenstaande of bij een ouder echtpaar. Maar ook een kamer in een studentenhuis. De ruimte moet minimaal 1 jaar beschikbaar zijn en de huurprijs mag niet hoger zijn dan het advies van de landelijke huurcommissie.

“Er komt best veel bij kijken als je op jezelf gaat wonen. Wassen, koken, geld, administratie, werk en school. Jongeren die uit de zorg komen kunnen daar best een beetje hulp bij gebruiken”, aldus wethouder Floor Kist.” Een kamer met aandacht biedt structuur en gezelligheid, met natuurlijk de professionele begeleiding die daar bij hoort. Zo geven we jongeren samen een goede start.”

De jongeren krijgen begeleiding van hun eigen hulpverlener. En met een beetje persoonlijke aandacht bouwen ze een eigen netwerk op om op terug te vallen. Totdat ze uiteindelijk helemaal op eigen benen kunnen staan. Deze persoonlijke aandacht kunnen verhuurders geven, maar ook huisgenoten. Iedereen kan een kamer verhuren. De verhuurders en jongeren worden zorgvuldig gematcht. Verhuurders bepalen zelf hoeveel ‘aandacht’ zij bieden en op welke manier. De jongeren betalen de maandelijkse huur, hebben een dagbesteding en geen problematiek die het dagelijks functioneren in de weg staat.

Kamers met Aandacht heeft elders al 45 jongeren gekoppeld aan verhuurders. Het gaat in Leidschendam-Voorburg om een pilot van een jaar, waarin Stichting Kamers met Aandacht samen met Jeugdformaat, Impegno en het Leger des Heils kamers voor jongeren zoekt om hen te begeleiden naar volledig zelfstandig wonen door ze een kamer te bieden in combinatie met ambulante hulp van de zorgaanbieder. Een mooie manier om maatschappelijk betrokken te zijn. 

Mensen die een kamer vrij hebben kunnen voor meer info kijken op www.kamersmetaandacht.nl, mailen naar info@kamersmetaandacht.nl, of bellen naar 06-11134685.

Meer berichten