Logo hetkrantje-online.nl
<p>De symbolische overhandiging van de collectie door Johan van Reisen (tweede van rechts) aan de stichting (foto: Vrienden van de Dorpskerk).</p>

De symbolische overhandiging van de collectie door Johan van Reisen (tweede van rechts) aan de stichting (foto: Vrienden van de Dorpskerk).

Verzameling over Dorpskerk overgedragen aan stichting

  •   keer gelezen   Actueel

Leidschendam - Johan van Reisen heeft op zaterdag 11 september tijdens de Open Monumentendag zijn uitgebreide verzameling schilderijen, prenten, antiquarische boeken en voorwerpen over de Dorpskerk (Peperbus) aan de Stichting Vrienden van de Dorpskerk overhandigd. 

Het bestuur is erg blij met deze schenking op dit moment. De stichting is pas twee jaar geleden opgericht en heeft als doel de Dorpskerk in stand te houden als cultuur historisch monument. De Stichting is nu de begunstigde geworden en Van Reisen wilde zijn verzameling bij leven schenken. Een paar stukken blijven nog even bij hem thuis aan de muur en komen later naar de Stichting.

De heer Van Reisen, voormalig directeur van de Groene School aan de Westvlietweg (nu Wellant/Yuverta) verzamelt al vele jaren alles van de (Hervormde) Peperbus, hoewel hij van Rooms-katholieke huize is en verantwoordelijk was voor het onderhoud van zijn kerk.

Zijn verzameling geeft een zeer goed beeld van de geschiedenis van de Leidschendamse Dorpskerk met veel boeken, brochures, jaarboeken, de bouw en de predikanten. Een deel van de verzameling was op Open Monumenten Dag in de kerk te zien en zal in de toekomst in wisselende samenstelling worden tentoongesteld. De verzameling zal op een goede plaats in de Dorpskerk worden bewaard.

Meer berichten