Logo hetkrantje-online.nl
<p>Wethouder Juliette Bouw (r. boven) met de rectoren van Veurs Lyceum en Veurs Voorburg en Peter Lamers van Spinoza (foto: Barbara Koppe).</p>

Wethouder Juliette Bouw (r. boven) met de rectoren van Veurs Lyceum en Veurs Voorburg en Peter Lamers van Spinoza (foto: Barbara Koppe).

Start van campagne ‘Word hybride docent’ op Veurs

  •   keer gelezen   Actueel

Wethouder onderwijs Juliette Bouw gaf op woensdag 15 september het startsein voor de wervingscampagne ‘Word hybride docent’. 

Dit is een campagne om mensen uit het bedrijfsleven te enthousiasmeren om ook een paar uur per week voor de klas te staan om zo hun waardevolle ervaring te delen met de leerlingen. De aftrap was in het Veurs Lyceum in Leidschendam dat bekend staat om zijn technasium.

Wethouder Juliette Bouw: “Mensen uit het bedrijfsleven kunnen een waardevolle bijdrage leveren aan het onderwijs. Ervaring uit de praktijk en de drive om voor de klas te staan is een mooie combinatie. En dat hebben we keihard nodig, want er is een groeiend tekort aan techniek docenten.”

De hybride docent blijft werken binnen het bedrijfsleven en staat een paar dagen in de week voor de klas. Dat is de achterliggende gedachte van het traject ‘word hybride docent’. Met name mensen met kennis en ervaring in de bèta- en technieksectoren zijn van harte welkom om deze mogelijkheid te onderzoeken. Alle scholen voor voortgezet onderwijs in Leidschendam-Voorburg participeren door hun deuren open te zetten voor hybride docenten.

Op www.wordhybridedocent.nl kun je je zich inschrijven voor een vrijblijvende onlinebijeenkomst.

Meer berichten