Logo hetkrantje-online.nl
<p>Ook waren er kraampjes over duurzaam vervoer en lokaal en/of biologisch voedsel, rechtstreeks van boer of tuinder (foto: pr). </p>

Ook waren er kraampjes over duurzaam vervoer en lokaal en/of biologisch voedsel, rechtstreeks van boer of tuinder (foto: pr).

Duurzame Markt in Stadstuin Rusthout is voor herhaling vatbaar

  •   keer gelezen   Actueel

Leidschendam - Afgelopen zaterdag organiseerde de Stichting Duurzaam Leidschendam-Voorburg de eerste Duurzame Markt in Stadstuin Rusthout te Leidschendam. De markt werd een groot succes. 

Mede dankzij het weer en het feit dat de Stadstuin sowieso al veel te bieden heeft, was de opkomst groot, zowel qua deelnemende organisaties als qua bezoekers. Ook de gemeente en beide wethouders, Van Rouwendal (Duurzaamheid) en Van Eekelen (Milieu) waren geruime tijd aanwezig. 

De vele mensen die aanwezig waren in de Stadstuin Rusthout konden volop informatie krijgen over hoe nog duurzamer te leven en energietransitie. Meer dan twaalf lokale duurzame organisaties waren met een kraam aanwezig om informatie te geven. Zo was er informatie over vergroening van tuinen en van de openbare ruimte, de actie Steenbreek leverde veel mensen een mooi plantje op. Wethouder Rouwendal was de eerste die een steen inleverde. 

En er was veel informatie over verduurzaming van je eigen huis, bijvoorbeeld door zonnepanelen op je dak of door energiebesparingsmaatregelen. Energiecoaches van Energy Common LV waren aanwezig om mensen alle voorlichting te geven over maatregelen specifiek voor hun huis. 

Daarnaast waren er kraampjes over duurzaam vervoer en over duurzaam, lokaal en/of biologisch voedsel, rechtstreeks van boer of tuinder. Klaske Montizaan trakteerde bezoekers op gratis (biologische) zelfgemaakte hapjes

Wethouder Astrid van Eekelen gaf alle deelnemers aan de markt een kleine attentie om hen te bedanken voor hun inzet. Bij voldoende belangstelling zal de Duurzame Markt zeker een vervolg krijgen, natuurlijk in Stadstuin Rusthout.

Meer berichten