Logo hetkrantje-online.nl
Oefenen voor het circus tijdens de Brede Schoolactiviteiten (foto: pr SenW).
Oefenen voor het circus tijdens de Brede Schoolactiviteiten (foto: pr SenW).

Activiteiten Brede School kunnen ook weer van start

  •   keer gelezen   Actueel

Met de aftrap van het nieuwe schooljaar kunnen de Brede School activiteiten na anderhalf jaar ook weer opgepakt worden. 

De buurtcoaches van Sport en Welzijn organiseren samen met 9 basisscholen in Leidschendam-Voorburg verschillende naschoolse activiteiten. Kinderen kunnen hun talenten op het gebied van sport, cultuur, natuur, techniek en nieuwe media ontdekken en ontwikkelen.

De scholen die meedoen zijn: De Parachute, Cascade, De Driemaster, De Zonnewijzer, De Wegwijzer, De Margriet, Kindcentrum Trampoline, De Springplank en Maerten van de Veldeschool. Kinderen die op één van de negen basisscholen zitten of wonen in de wijk waar deze scholen liggen, kunnen deelnemen aan Brede School activiteiten. De activiteiten worden in vier blokken verdeeld over het hele schooljaar, het eerste blok gaat 20 september van start en duurt tot 26 november. Kinderen (of hun ouders) kunnen zich opgeven voor de activiteiten via www.senw-lv.nl/brede-school-wijk/brede-school-activiteiten.


Zingen is ook een van de activiteiten (foto: Michel Groen).

De organisatie hoopt na een lange corona periode waarin de activiteiten niet door konden gaan, weer veel kinderen te ontvangen en in actie te zien. “Voorheen leek het vanzelfsprekend dat we de Brede School activiteiten organiseerden, toen dit door de corona maatregelen niet meer door kon gaan hebben we het echt gemist. We zijn blij dat we weer aan de slag kunnen en de kinderen lekker bezig kunnen zien”, aldus combinatiefunctionaris Tim Opmeer van SenW.

De activiteiten vinden plaats in Krajicek Playground Corbulopark, FS16, de basisscholen, Gymzaal de Waterlelie, SenW Dobbelaan, Krajicek Playground Prinsenhof, de Bibliotheek, Dans aan de Vliet, Sportcentrum Rust, De Groene Loper en Vlietkinderen Spektakel.

Meer berichten