Logo hetkrantje-online.nl
<p>De tramhalte Weigelia van lijn 19 bij Westfield Mall of the Netherlands (foto: Sicco van Grieken).</p>

De tramhalte Weigelia van lijn 19 bij Westfield Mall of the Netherlands (foto: Sicco van Grieken).

Proef met Parkeer en Reis-locatie voor Mall of the Netherlands

  •   keer gelezen   Actueel

Leidschendam - Westfield Mall of the Netherlands doet zaterdag 2 en zondag 3 oktober samen met de gemeente Leidschendam-Voorburg en HTM een proef met een Parkeer en Reis (P+R) locatie langs de A4. 

De aantrekkingskracht voor de Mall is toegenomen sinds de coronamaatregelen zijn versoepeld. Mensen uit heel Nederland komen er voor een dagje uit. Maar door corona zijn mensen ook meer de auto gaan gebruiken in plaats van het openbaar vervoer. 

De gemeente wil graag dat bezoekers van de Mall de auto laten staan en met het openbaar vervoer komen. Komen ze toch met de auto, dan wordt de mogelijkheid geboden om makkelijk te parkeren en met de tram naar de Mall te reizen. 

Tijdens de pilot kunnen mensen hun auto parkeren bij P+R Mall of the Netherlands op het parkeerterrein van Castellum langs de A4 en verder reizen met tram 19 naar de Mall. Met de proef bereiden de gemeente en het winkelcentrum zich verder voor op het najaar wanneer het druk kan worden en mensen vanwege slecht weer misschien vaker de auto pakken. 

Inzet op alternatieve mobiliteit

Naast het onderzoeken van de mogelijkheden voor de inzet van een P+R op dagen waarop extra drukte wordt verwacht, wordt ingezet op alternatieve mobiliteit. Zo wordt er gewerkt aan het verbeteren van fiets- en wandelroutes en de realisatie van een bewaakte fietsenstalling. 

De tramhaltes en oversteekplekken rond de Mall worden verbeterd en er wordt beter bekend gemaakt dat tram 2 en 6 gemiddeld elke 5 minuten vanaf Station Den Haag Centraal naar de Mall vertrekken. Ook is het mogelijk om vanaf NS-stations Laan van NOI en Mariahoeve over te stappen op tram 2 naar de Mall.                 
        

Meer berichten