Logo hetkrantje-online.nl
<p>De SGP zegt de afgelopen jaren nimmer signalen te hebben ontvangen dat de samenwerking tussen wethouder Rouwendal (SGP) en de uit leden van de ChristenUnie bestaande raadsfractie problematisch was. </p>

De SGP zegt de afgelopen jaren nimmer signalen te hebben ontvangen dat de samenwerking tussen wethouder Rouwendal (SGP) en de uit leden van de ChristenUnie bestaande raadsfractie problematisch was.

ChristenUnie wil in L’dam-V’burg door zonder SGP

  •   keer gelezen   Actueel

Leidschendam-Voorburg - De ChristenUnie beieindigd de samenwerking met de SGP in de gemeente Leidschendam-Voorburg. Dit heeft de partij in de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen in 2022 laten weten.

De SGP vindt de keus van de ChristenUnie om de samenwerking in Leidschendam-Voorburg te beëindigen onnodig en onverstandig. “Voortzetting van de samenwerking had onze voorkeur”, aldus Henk Bal, voorzitter  van de kiesvereniging van de SGP Den Haag e.o. 

In 2014 deden de partijen met een gezamenlijke lijst voor het eerst mee aan de gemeenteraadsverkiezingen in Leidschendam-Voorburg. Dat leidde tot het behalen van een raadszetel. In 2018 leidde de samenwerking zelfs tot deelname aan het college, wat bijzonder is voor een eenmansfractie. Ondanks de wisselende samenstelling van het college, waarbij de ene zetel niet steeds nodig was voor de meerderheid, bleef die deelname gehandhaafd. De samenwerking mag dus een succes worden genoemd.

De SGP is teleurgesteld over het besluit van de ChristenUnie en zegt de afgelopen jaren ook nimmer signalen te hebben ontvangen dat de samenwerking tussen wethouder Rouwendal (SGP) en de uit leden van de ChristenUnie bestaande raadsfractie problematisch was.

De SGP was ermee akkoord dat bij de volgende raadsverkiezingen de ChristenUnie de lijsttrekker zou leveren. “Dat de ChristenUnie desondanks kiest voor een breuk doet pijn”, aldus Bal. “De SGP beraadt zich op haar eigen positie voor wat betreft de verkiezingen en daarna, maar zal uiteraard tot aan maart 2022 blijven bijdragen aan de thans bestaande samenwerking.”

Meer berichten