Logo hetkrantje-online.nl
Een Appelvink (foto: Koos Dansen).
Een Appelvink (foto: Koos Dansen).

Lezing Groei & Bloei over vogels in en om de tuin

  •   keer gelezen   Actueel

Leidschendam - Steeds meer mensen vinden vogels in en om de tuin  belangrijk. Op 30 september organiseert Groei & Bloei hierover een lezing .

Koos Dansen is fotograaf en verzorgt educatie bij Vogelbescherming Nederland. In zijn verhaal neemt hij u mee in de fascinerende vogelwereld om ons heen. Naar zijn groene stadstuintje in Arnhem, waar hij ruim 25 vogelsoorten telde en naar een bosrijk Veluws landgoed waar hij vanuit zijn schuilhut ruim 50 soorten op bezoek kreeg en fotografeerde. De hoeveelheid en soort vogels in onze tuin wordt sterk bepaald door de grootte, ligging, inrichting en beplanting van de tuin, het onderhoud, veel of weinig rust en al dan niet bijvoeren. 

Dansen gaat in op een groot aantal soorten, zoals mezen, merels, diverse vinken en spechten. Ook andere fauna en flora komen aan bod. Iedereen is welkom bij deze lezing op donderdag 30 september om 20.00 uur in Dienstencentrum Duivenvoorde, Duivenvoorde 262 te .Leidschendam

De toegang is gratis, zowel voor leden als niet leden van Groei & Bloei, evenals koffie en thee. Tot slot is er een loterij met ‘groene’ prijzen.

Meer berichten