Logo hetkrantje-online.nl
Janneke de Bijl in 'Dit is het Nou (foto: Bas Losekoot).
Janneke de Bijl in 'Dit is het Nou (foto: Bas Losekoot).
theater

Janneke de Bijl observeert erop los in Het Veur Theater

  •   keer gelezen   Actueel

Leidschendam - ‘Dit is het nou’ van Janneke de Bijl is op vrijdag 24 september om 20:30 uur te zien in Het Veur Theater. Kaarten à €16,50 bestellen via www.hetveurtheater.nl.

Janneke is lid van Comedytrain, won in 2017 de jury- en publieksprijs van Cameretten en werd door de Volkskrant uitgeroepen tot een van de comedytalenten van 2019. De Volkskrant meldde over haar vorige voorstelling ‘Zonder zin’: “Scherpzinnige, soms vileine en dan weer liefdevolle observaties over zichzelf en haar omgeving”. Ze fileert in de voorstelling haar relatie, haar gezapige omgeving en de hele zelfhulpcultuur, die ze natuurlijk wel eerst even zelf heeft uitgeprobeerd.

Ook in haar nieuwe voorstelling neemt Janneke zichtzelf op de korrel. Janneke is net als iedereen sterfelijk. Misschien heeft ze niet lang meer te leven. Ze wil geen kind, geen broodfonds en geen huis dat haar persoonlijkheid weerspiegelt (liever niet zelfs). Maar wat dan wel? Hoe stel je doelen als je een weekendje Veluwe precies even leuk vindt als een maand op Curaçao? Janneke observeert er in ‘Dit is het nou’ weer op los. Ze hoeft maar om zich heen of in de spiegel te kijken, en de absurditeit van de worstelende mens dient zich alweer aan. Janneke beschrijft wat ze ziet, legt de onlogica daarvan bloot en fileert wat gefileerd dient te worden. En dat allemaal in Janneke-stijl: zwartgallig, herkenbaar en doorspekt met onderkoelde humor.

Cabaretier en schrijver Janneke de Bijl studeerde af als filosoof en werd daarna lid van stand-up comedycollectief Comedytrain. In 2019 verscheen haar eerste boek ‘Pogingen tot Zomer’, een verzameling van 573 grijsgallige observaties, vooral gebaseerd op haar blog.

Meer berichten