Logo hetkrantje-online.nl
<p>De jerrycans en emmers met een onbekende chemische inhoud die zijn gedumpt bij een viaduct ter hoogte van Stompwijk (foto: Sebastiaan Barel).</p>

De jerrycans en emmers met een onbekende chemische inhoud die zijn gedumpt bij een viaduct ter hoogte van Stompwijk (foto: Sebastiaan Barel).

Mogelijke dump drugsafval in Stompwijk

  •   keer gelezen   Actueel

Stompwijk - Naast de N206 tussen Zoetermeer en Leiden is op een paralelweg bij een viaduct ter hoogte van Stompwijk een grote hoeveelheid vaten met daarin een onbekende vloeistof aangetroffen. 

Politie, brandweer en provincie Zuid-Holland zijn ter plaatse gekomen en hebben zo’n 30 vaten en emmers geteld. De politie heeft van de dumpplek een plaats-delict gemaakt. Waarschijnlijk is er sprake van het dumpen van afval van een synthetisch drugslaboratorium.

Het aantal drugsdumpingen in Nederland is in de eerste helft van dit jaar met 64 procent toegenomen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar, meldde de politie onlangs in een halfjaarlijks rapport. In de eerste helft van het jaar werden ook 49 productielocaties van synthetische drugs ontdekt.

Meer berichten