Logo hetkrantje-online.nl
<p>Jessica Mendels brengt zondag een bezoek aan het pakhuis van Sintvoorieder1 in Leidschendam (foto: Rob Poortvliet).&nbsp;</p>

Jessica Mendels brengt zondag een bezoek aan het pakhuis van Sintvoorieder1 in Leidschendam (foto: Rob Poortvliet). 

Jessica Mendels doneert kinderboeken aan Sintvoorieder1

  •   keer gelezen   Actueel

Leidschendam - Presentatrice en moeder-met-een-missie Jessica Mendels brengt zondag 26 september om 11.00 uur een bezoek aan het pakhuis van Sintvoorieder1 in Leidschendam. Jessica doneert maar liefst 150 van haar kinderboeken om te verspreiden in kadopakketten voor kinderen die in (verborgen) armoede opgroeien. 

Jessica Mendels is vooral bekend van het programma Campinglife, dat ze samen met Sander Janson presenteerde. In 2009 en 2010 was ze ook medepresentator van ‘’Ik kom bij je eten’. In 2018 maakte Mendels haar debuut als kinderboekenschrijfster. Ze schreef het kinderboek ‘Illie Billie’, met illustraties van Eva Jansen. Illie Billie is de koosnaam van Jessica’s oudste dochter Ilse. Jessica heeft, net als haar oudste dochter, diabetes (type MODY). Haar jongste dochter heeft een koemelkallergie. Eten en drinken is voor hen dus niet vanzelfsprekend. Het boek laat kinderen op een speelse manier kennismaken met diabetes en voedselallergieën. In haar tweede boek, ‘Illie Billie gaat tuinieren’ laat Mendels kinderen zien waar onze groenten en fruit vandaan komen en dat je veel verschillende dingen kan maken met hetzelfde ingrediënt.

Sinterklaas komt helaas niet overal zomaar langs. Voor kinderen in crisis- en opvanghuizen en kinderen waarvan de ouders afhankelijk zijn van de voedselbank is het niet vanzelfsprekend dat Sinterklaas op 5 december langskomt met een kadootje. Sintvoorieder1 vindt dat niemand dit kinderfeest mag missen. Gelukkig delen heel veel mensen deze mening. In het pakhuis van Sintvoorieder1 aan de Dokter Van der Stamstraat 4 in Leidschendam wordt met een team van vrijwilligers al hard gewerkt aan de voorbereidingen voor het Sinterklaasseizoen. De verwachting is dat nog meer gezinnen dit jaar een beroep moeten doen op de stichting voor een Sinterklaaskado, dus alle hulp is welkom!

Om het ook dit jaar voor elkaar te krijgen dat ieder kind een Sinterklaaskadootje ontvangt, kunnen we alle hulp goed gebruiken. Acties van scholen, instellingen of bedrijven om nieuw, of zo goed als nieuw speelgoed in te zamelen, particuliere acties met vrienden en kennissen maar ook het meehelpen met het inpakken van de kadootjes op de inzamelingsavonden als pakhuismedewerker. Er zijn talloze manieren om Sintvoorieder1 te helpen.

Meer weten of wil je doneren? Kijk voor meer informatie op www.sintvoorieder1.nl, check de Facebookpagina en instagram of stuur een e-mail naar info@sintvoorieder1.nl

Meer berichten