Logo hetkrantje-online.nl
<p>(foto: Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid <em>CCV</em>).</p>

(foto: Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid CCV).

Oplichter van bejaarden moet vrezen voor jaar cel

  •   keer gelezen   Actueel

Leidschendam - Een bejaarde dame uit Leidschendam en nog twee anderen in Rotterdam en Krimpen aan de Lek werden in juni van dit jaar stuk voor stuk slachtoffer van de babbeltruc van een 22-jarige Schiedammer. 

De slachtoffers werden gebeld door een zogenaamde medewerkster van de bank die zichzelf voorstelde als Sanne Jansen. De medewerkster vertelde dat er verdachte transacties waren vastgesteld op de bankrekening van de slachtoffers. Om verdere schade te voorkomen moesten zij hun geld overmaken naar de rekeningnummers die de medewerkster opgaf. Ook zou zij iemand langs sturen om de pas en de pincode op te halen. Die zouden dan worden vervangen. 

Korte tijd later belde er inderdaad een jonge man bij hen aan voor de pas en de pincode. Hij noemde hen ook de ‘code’ die ‘Sanne Jansen’ de slachtoffers had gegeven. Daarop gaven zij hem hun pas en pincode mee. Vervolgens werden de bankrekeningen van de slachtoffers leeggehaald. De schade bedroeg vele duizenden euro’s. 

Uit camerabeelden van een winkelcentrum, bleek dat de pinner gebruik maakte van een zwarte Kia. Die staat op naam van de 22-jarige verdachte. De pinner werd op basis van zijn kleding ook herkend op camerabeelden. 

Gisteren eiste de officier van justitie veertien maanden cel (waarvan 2 maanden voorwaardelijk) tegen de man. 

Waarschuwing

Een bank belt u nooit met de vraag om vanwege de veiligheid geld over te maken naar een andere rekening. Meer info op www.veiligbankieren.nl.

Meer berichten