Logo hetkrantje-online.nl
<p>De opening in Rijswijk door de wethouders Besteman van Rijswijk en Van Eekelen van Leidschendam-Voorburg (foto: pr Bibliotheek).</p>

De opening in Rijswijk door de wethouders Besteman van Rijswijk en Van Eekelen van Leidschendam-Voorburg (foto: pr Bibliotheek).

Informatiepunt Digitale Overheid is nu geopend

  •   keer gelezen   Actueel

Leidschendam-Voorburg - Wethouder Besteman (Rijswijk) en wethouder Van Eekelen (Leidschendam-Voorburg) verrichtten woensdag 29 september de openingshandeling van het Informatiepunt Digitale Overheid (IDO) voor de locaties Leidschendam en Rijswijk van Bibliotheek aan de Vliet.

Gerard Hendriks, directeur van de Bibliotheek aan de Vliet, gaf in zijn speech aan dat het IDO helemaal past bij de maatschappelijke rol die de bibliotheek steeds meer gaat spelen. Bij het IDO kan de bibliotheek bezoekers direct helpen of doorverwijzen naar andere instellingen waarmee de bibliotheek samenwerkt. Beide wethouders onderstreepten de woorden van Gerard Hendriks en gaven aan blij te zijn dat de inwoners van Leidschendam-Voorburg en Rijswijk nu in de bibliotheek terecht kunnen bij het Informatiepunt met hun vragen over de digitale overheid. Door een beeldscherm te activeren werd het IDO officieel geopend en proostten de wethouders met alle aanwezigen op deze nieuwe dienstverlening in de bibliotheek.

Tegenwoordig kun je van alles regelen via internet. Ook het contact met de overheid gaat steeds vaker digitaal. Veel mensen vinden dit lastig. Bij het Informatiepunt Digitale Overheid in de bibliotheek kunnen de inwoners van Leidschendam-Voorburg en Rijswijk tijdens de spreekuren terecht met hun vragen over onder andere: DigiD, belastingen en toeslagen, zorg, werk of uitkering, rijbewijs, AOW aanvragen, inburgering, coronacheck en coronabewijs

De hulp bij het IDO is voor iedereen gratis. In Leidschendam op dinsdag van 10:00 tot 11:00 uur en op donderdag van 13:30 tot 14:30 uur.

Meer berichten