Logo hetkrantje-online.nl
<p>Ongeveer 40 leden van de KBO-Voorburg doken in de historie van de Voorburgse molen De Vlieger, die dit jaar 400 jaar bestaat. (foto: pr).</p>

Ongeveer 40 leden van de KBO-Voorburg doken in de historie van de Voorburgse molen De Vlieger, die dit jaar 400 jaar bestaat. (foto: pr).

KBO Voorburg loopt leuke tocht ‘Vlieger van A naar B’

  •   keer gelezen   Actueel

Voorburg - Na versoepeling van de coronaregels kon op 30 september eindelijk dan weer een activiteit van KBO-Voorburg plaatsvinden.

Ongeveer 40 leden van de KBO-Voorburg doken in de historie van de Voorburgse molen De Vlieger, die dit jaar 400 jaar bestaat. Vanaf het Essepad werd - in 2 groepen - een leuke route gelopen naar de plaats waar de molen oorspronkelijk stond en daarna de route van de verplaatsing van de molen in 1989.

Onderweg moesten er vragen worden beantwoord m.n. gericht op de beelden en monumenten onderweg tegenkwamen. Gelukkig waren de weergoden goed gezind en bleef het droog. Na de gezellige en informatieve wandeling van ruim een uur stond er koffie met gebak klaar in Dekkers Hoeve. Daar vertelde molenaar Bram Zonderop (die dit jaar zijn 50-jarig jubileum viert als molenaar) nog iets over zijn molen en het molenaarsvak. 

Vervolgens was er een heerlijke lunch en kon er (na bijna 18 maanden zonder KBO ontmoetingen) lekker met elkaar worden bijgepraat en werd de film van de verplaatsing van de molen getoond. Tot slot kregen 5 leden die de meeste goede antwoorden op de puzzeltochtvragen hadden gegeven een leuke ‘molenprijs’ en keerde iedereen tevreden en blij weer huiswaarts.

Meer berichten