Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat roept Nederlanders op mee te doen aan de week en zoekt voor alle gemeenten in Nederland een Klimaatburgemeester (foto: Erik Smits Photography).
Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat roept Nederlanders op mee te doen aan de week en zoekt voor alle gemeenten in Nederland een Klimaatburgemeester (foto: Erik Smits Photography). ERIKSMITSPHOTOGRAPHY

Gemeente zoekt nog Klimaatburgemeester

di 5 okt 2021, 17:00 Actueel

Leidschendam-Voorburg - Nederland telt inmiddels 111 ‘Klimaatburgemeesters’. Maar het ministerie zoekt nog een Klimaatburgemeester in gemeente Leidschendam-Voorburg. 

Op 28 oktober start de allereerste Nationale Klimaatweek. In die week (die loopt t/m 5 november) is te zien wat er in Nederland allemaal al gebeurt, maar ook wat er nog nodig is om de klimaatdoelen van 2030 te halen. Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat is op zoek naar Nederlanders die zich al inzetten voor een beter klimaat. Maak jij het verschil in jouw gemeente? Meld je dan aan!

Tijdens de Nationale Klimaatweek vraagt het ministerie op allerlei manieren aandacht voor alles wat er in het land gebeurt om klimaatverandering tegen te gaan. Bedrijven en organisaties (Klimaatsupporters) en gemeenten zullen in de Klimaatweek van zich laten horen. Het doel? Zoveel mogelijk Nederlanders inspireren zich in te zetten voor een beter klimaat.

Tijdens de Nationale Klimaatweek spelen de Klimaatburgemeesters een belangrijke rol om de rest van Nederland te inspireren zich ook in te zetten. Het ministerie roept Nederlanders op mee te doen aan de week en zoekt voor alle gemeenten in Nederland een Klimaatburgemeester. Iemand die zich inzet voor een beter klimaat door zijn eigen levensstijl aan te passen en deze ervaring graag met anderen wilt delen. Dat kan iets groots zijn of klein. Goedkoop of duur. Van je huis laten isoleren, tot minder voedsel verspillen. Ben jij die persoon uit gemeente Leidschendam-Voorburg? Of ken je iemand? Geef jezelf (of die persoon) dan op via: www.iedereendoetwat.nl/nkw.

Hoe eerder we minder CO2 uitstoten, hoe beter het is voor ons allemaal. Niets doen is geen optie.

Uit de krant