Logo hetkrantje-online.nl
<p>&nbsp;Er is in Huygens&#39; Hofwijck een pop-up expositie &lsquo;Spinoza op Zolder&rsquo; &nbsp;(foto: Charles Groeneveld).</p>

 Er is in Huygens' Hofwijck een pop-up expositie ‘Spinoza op Zolder’  (foto: Charles Groeneveld).

Spinozamaand ook in Voorburg gevierd

  •   keer gelezen   Actueel

Voorburg - Van 2 t/m 31 oktober presenteert Den Haag zich als Spinozastad. Met dit eerste publieksevent stelt zij haar 17de eeuwse stadgenoot centraal als icoon van Den Haag, internationale stad van Vrede en Recht. Ook in Voorburg zijn er in dit kader een expositie en een lezing in Huygens’ Hofwijk.

Zo is er van 16 oktober t/m 28 november in Hofwijck een pop-up expositie ‘Spinoza op Zolder’. Spinoza woonde van 1663 tot 1670 in Voorburg, nabij buitenplaats Hofwijck. Met de gebroeders Constantijn Jr. en Christiaan Huygens deelde hij twee interesses: lenzenslijpen en optische wiskunde. Deze interactie wordt op de zolder van Hofwijck uitgelicht in een compacte presentatie met o.a. prenten uit privécollecties, een replica van Spinoza’s slijpmolen en uitvindingen van wetenschapper Christiaan Huygens. Huygens’ Hofwijck bevindt zich aan het Westeinde 2A te Voorburg en is open van woensdag t/m zondag van 12:00 tot 17:00 uur. Informatie en entreeprijs: www.hofwijck.nl.

Huygens ontmoet Spinoza

Prof. dr. Vincent Icke - auteur van ‘De Principes van Huygens’ (2013) - geeft zondag, 24 oktober in Museum Swaensteyn een lezing ‘Huygens ontmoet Spinoza’. Natuurverschijnselen, leven en dood - de meeste mensen willen weten: ‘Wat zit daar achter?’ Huygens pakte dat aan door alles-wat-er-is op te vatten als een mechanisme, Spinoza door het Heelal te zien als God: twijfel tegenover zekerheid. Zie wat deze twee geleerden gemeen hebben en hoe zij verschillen, door na te gaan wat wolken en regen met elkaar te maken hebben. Inloop met koffie/thee vanaf 11:15 uur; lezing van 12:00 tot 13:00 uur. Museum Swaensteyn bevindt zich aan de Herenstraat 101 te Voorburg .Tickets reserveren op www.hofwijck.nl.

Meer berichten