Logo hetkrantje-online.nl
<p>Alle gegevens van bestuurders en hun voertuigen werden uitgebreid gecontroleerd (foto: Sebastiaan Barel).</p>

Alle gegevens van bestuurders en hun voertuigen werden uitgebreid gecontroleerd (foto: Sebastiaan Barel).

Bijna 30 bekeuringen uitgeschreven bij integrale verkeerscontrole

  •   keer gelezen   Actueel

Leidschendam-Voorburg – De politie heeft woensdag 6 oktober een grote integrale verkeerscontrole gehouden op de Prins Bernhardlaan in Voorburg, met name gericht op criminele/ illegale activiteitein die de samenleving ondermijnen.

De controle vond plaats op de Prins Bernhardlaan tussen de Rodelaan en de kruising met de N14. Niet alleen de bestuurders werden onderworpen aan een controle, ook de voertuigen werden uitgebreid geïnspecteerd. De Rijksdienst Wegverkeer (RDW) en Douane waren daarvoor aanwezig om de technische staat van het voertuig en inhoud te controleren.

In de omgeving haalden motorrijders voertuigen van de weg naar de plek van de controle en ook reed er een onopvallende politieauto met een ANPR-camera (kentekenplaatherkenning) rond. Deze apparatuur zorgt ervoor dat de politie een seintje krijg zodra er iets met een voertuig of eigenaar niet helemaal in de haak is. Ook was er een voertuig van de Douane aanwezig met een röntgenapparaat om eventuele verborgen ruimtes in het voertuigen te kunnen ontdekken.

Rond 17:15 kwam de actie op gang en werden de eerste voertuigen de controleplaats opgestuurd, waarbij burgemeester Jules Bijl even poolshoogte kwam nemen.

Burgemeester Jules Bijl kwam even poolshoogte nemen (foto: Ap de Heus).

Tijdens de controle zijn er ruim 118 voertuigen gecontroleerd, agenten hebben in totaal 29 bekeuringen uitgeschreven voor verschillende overtredingen.

Een bestuurder gaf aan twee jachtgeweren bij zich te hebben. Na controle bleek de persoon in het bezit te zijn van een wapenvergunning. Tevens werd er bij een andere bestuurder een flinke hoeveelheid namaakparfum in beslag genomen. Hiernaar wordt een onderzoek ingesteld.

De actie zelf werd georganiseerd door een politiestudent als eindexamen. Hij is geslaagd.

De betrokken diensten treffen voorbereidingen voor de verkeerscontrole (foto: Ap de Heus).

Meer berichten