Logo hetkrantje-online.nl
<p>De auto werd op rijksweg A12, vlak voor de afrit naar Nootdorp, klemgereden door twee politievoertuigen (foto: Rene Hendriks).</p>

De auto werd op rijksweg A12, vlak voor de afrit naar Nootdorp, klemgereden door twee politievoertuigen (foto: Rene Hendriks).

Politie rijdt auto op rijksweg A12 klem na achtervolging

  •   keer gelezen   Actueel

Leidschendam - Een politieachtervolging vanuit Leiderdorp via de A4 naar de A12 is zondagmiddag geëindigd op het Prins Clausplein, ter hoogte van het Forepark.

De achtervolging begon na een staandehouding door agenten van Politiie Leiden in Leiderdorp. Bij deze staandehouding bleek dat de bestuurder gesignaleerd stond voor een gevangenisstraf van 50 dagen, waarna hij weer in zijn auto stapte en er vandoor ging. Agenten zetten de achtervolging ingezet, waarna al snel meerdere politiemensen van diverse basisteams, Verkeerspolitie Den Haag, de Landelijke Eenheid Zuid-West en zelfs het Arrestatieteam aansloten.

Tijdens de achtervolging heeft de vluchtende bestuurder meerdere aanrijdingen veroorzaakt. Op het Prins Clausplein, net voor de afrit Nootdorp, is de bestelwagen klemgereden door de politie. Bij de klemrijding zijn meerdere dienstvoertuigen en het voertuig van de verdachte beschadigd geraakt.

De fly-over van de A4 vanuit Rotterdam en vanuit Amsterdam, in de richting van de A12 naar Zoetermeer werd in zijn geheel afgesloten. Verkeer dat achter de klemrijding stond, mocht via de vluchtstrook passeren. De verdachte is aangehouden en behalve de openstaande gevangenisstraf wordt hij ook verdacht van poging tot doodslag, gevaar of hinder veroorzaken en het verlaten van een plaats van een ongeval. 

Alle voertuigen zijn door de politie en een berger afgevoerd.

Meer berichten