Logo hetkrantje-online.nl
<p>Uit handen van twee leerlingen ontving Ben Bleijs een bos zonnebloemen en het boek &#39;Mijn huis energiezuinig. Hoe pak je dat aan?&#39; (pr).</p>

Uit handen van twee leerlingen ontving Ben Bleijs een bos zonnebloemen en het boek 'Mijn huis energiezuinig. Hoe pak je dat aan?' (pr).

Het 50e lid energiecoöperatie EC-LV in het zonnetje gezet

  •   keer gelezen   Actueel

Voorburg - Leerlingen van groep 8 van Basisschool De Parachute hebben het 50ste lid van Energy Common Leidschendam-Voorburg (EC-LV) in het zonnetje gezet. 

Uit handen van twee leerlingen ontving de heer Ben Bleijs een bos zonnebloemen en het boek Mijn huis energiezuinig. Hoe pak je dat aan? Voorafgaand aan de overhandiging was er een interactieve science gastles over duurzaamheid en energie verzorgd door Hank Ort, voorzitter van Energy Common Leidschendam-Voorburg. “Je kan goed merken dat de Parachute een school is met aandacht voor duurzaamheid en milieu. Zo konden de leerlingen van groep 8 mij goed vertellen waarom duurzaamheid belangrijk is en wat iedereen daar zelf aan kan doen”, aldus Ort. “Een aantal leerlingen is enthousiast om mee te denken met onze energy common. Dat past goed in ons streven meer jeugd te betrekken bij ons initiatief.” 

Het 50e lid de heer Bleijs was verheugd met het boek. Hij vertelde dat hij al diverse maatregelen genomen heeft om het energieverbruik van zijn eigen woning omlaag te brengen. “Ik wil me graag inzetten om met hulp en ondersteuning van EC-LV, verduurzaming op de kaart te zetten bij de andere bewoners van mijn appartementencomplex”. 

OBS De Parachute aan de Van Lodensteijnstraat 6 in Voorburg Noord is een gezonde school met aandacht voor duurzaamheid en milieu. Het dak van de gymzaal is voorzien van zonnecollectoren. In de gang hangt een paneel waarop leerlingen leren hoeveel energie dit oplevert. De school heeft bovendien een groen/blauw schoolplein met moestuinbakken voor de leerlingen. 

Meer berichten