Logo hetkrantje-online.nl
De Overgoo (foto: Henk Knoester).
De Overgoo (foto: Henk Knoester).

‘Sociale woningen Overgoo stap in de goede richting’

  •   keer gelezen   Actueel

Leidschendam - Vorige week is tijdens de raadsvergadering het Ontwikkelkader Overgoo aangenomen. GroenLinks is blij om te zien dat er 700 nieuwe woningen bij komen waarvan minstens 30% sociaal.

GroenLinks raadslid Henk Knoester: “Met ongeveer 210 tot 280 sociale woningen is dit een flinke stap in de goede richting en hard nodig om de woningnood op te lossen. Mogelijk komen er zelfs nog meer sociale woningen, dat zal het college nog onderzoeken.  Het is mooi om te zien dat er ook gekeken is naar goede bereikbaarheid. Zo wordt geïnvesteerd in aanvullende voet- en fietspaden, zoals een aansluiting op het snelfietspad en een fietsverbinding met de Zeeliedenbuurt.

Ook is GroenLinks tevreden dat tramlijn 19 wordt doorgetrokken tot aan Overgoo, met hopelijk ook nog een extra halte in de Zeeliedenbuurt. “Het is mooi dat we tramlijn en woningbouw tegelijk plannen. Zo zorg je meteen dat de nieuwe bewoners goed verbonden zijn met het openbaar vervoer.”  De partij hoopt dan ook dat de uitwerking van deze plannen snel kan starten.

Meer berichten