Logo hetkrantje-online.nl
<p>Alle spoken, zombies en heksen verzamelen zaterdag 30 oktober in het Huygenskwartier (foto: Michiel Groen). </p>

Alle spoken, zombies en heksen verzamelen zaterdag 30 oktober in het Huygenskwartier (foto: Michiel Groen).

Griezelige Halloweenmiddag in het Huygenskwartier

  •   keer gelezen   Actueel

Het Huygenskwartier Voorburg organiseert op zaterdag 30 oktober vanaf half twee een griezelige Halloweenmiddag. De winkels zijn dan griezelig versierd, dus durf jij te gaan voor ‘trick or treat’?

Alle spoken, zombies en heksen verzamelen in het Huygenskwartier. Kom ook verkleed en zoek de Halloween-figuren in de straat die snoep bij zich hebben. Je kunt je laten schminken en er is een heuse Halloween-speurtocht. Die is op te halen bij Museum Swaensteyn aan de Herenstraat 101 of in een van de Halloween-tentjes in de straat.

Ben jij een echte daredevil? Schrik je niet van zombies en spoken? Kom dan verkleed op zaterdag 30 oktober. Breng ook een bezoek aan de pop-up expositie en Halloween standjes van Museum Swaensteyn, ga op de foto en wees creatief met Halloween! Doe je engste pak aan en kom spoken in het Huygenskwartier.

Halloween is in Amerika heel populair, maar toch is Halloween eigenlijk Europees. En al veel ouder. Het begon als Keltisch feest, tweeduizend jaar geleden. De nacht tussen Oud en Nieuw zagen zij als magische tijd. De geesten van de doden dwaalden over straat en daarom lieten mensen eten en wijn achter. In de achtste eeuw werd dit onder invloed van het christendom Halloween.

Meer berichten