Logo hetkrantje-online.nl
<p>De jaerrycans en andere spullen die werden aangetroffen an de rand van een parkeerplaats op Sportpark Westvliet (foto: Rene Hendriks).</p>

De jaerrycans en andere spullen die werden aangetroffen an de rand van een parkeerplaats op Sportpark Westvliet (foto: Rene Hendriks).

Dumping van mogelijk drugsafval op Sportpark Westvliet

  •   keer gelezen   Actueel

Leidschendam-Voorburg - Aan de rand van een parkeerplaats op Sportpark Westvliet aan De Groene Zoom in Den Haag, eigendom van de gemeente Leidschendam-Voorburg, zijn enkele jerrycans en wat andere spullen gevonden die waarschijnlijk afkomstig zijn van een drugslab.

Politie en brandweer hebben de locatie afgeschermd en de zaken veiliggesteld zodat deze kunnen worden afgeschermd. Deze dumping is de tweede in een maand tijd binnen de gemeente, terwijl ook in buurgemeenten de laatste weken het nodige is gedumpt. Het komt steeds vaker voor omdat er steeds meer en kleinere labs worden gestart waar relatief eenvoudig lucratieve drugs kunnen worden geproduceerd.

Criminelen die drugs maken, willen af van het afval dat uit de illegale drugslaboratoria komt. Ze gooien het chemisch afval dan weg op een openbare plek, bijvoorbeeld langs de weg of in een bos.  Een drugsafvaldumping is illegaal en dus strafbaar 

Komt u gedumpte jerrycans of vaten aan, raak niets aan. Drugsafval is gevaarlijk. 

Bel direct de politie via 112 en volg de instructies van de politie op. Houd 25 meter afstand. Bij brand minimaal 100 meter afstand. Sta met de wind in de rug zodat chemische lucht niet uw kant op waait.

Maak als het kan foto’s, noteer nummerborden en onthoud de beschrijving van de vervoersmiddelen en de personen. U kunt dit ook melden aan Meld Misdaad Anoniem. Bent u zelf de eigenaar van de grond waar het afval ligt, doe dan ook officieel aangifte bij de politie. Als de dader bekend is, kan de schade verhaald worden en moet de dader de schade terugbetalen.

Meer berichten