Logo hetkrantje-online.nl
<p>Overleven in de tuinen tijdens de herfstvakantie (foto&#39;s: pr SenW).</p>

Overleven in de tuinen tijdens de herfstvakantie (foto's: pr SenW).

Kinderen beleven leuke tijd in herfstvakantie

  •   keer gelezen   Actueel

Leidschendam-Voorburg - Ruim 300 kinderen van 2 t/m 12 jaar deden tijdens de herfstvakantie mee met verschillende sportieve en culturele activiteiten, waaronder Overleven in de duinen, Sport-In, Kids Yoga, Trashure Hunt en de Cultuur-In. 

De activiteiten vonden plaats in en rondom de Gemeente Leidschendam-Voorburg op locaties als Meijendel, Sporthal De Fluit, Richard Krajicek Corbulopark, Maerten vd Velde school en Gymzaal De Waterlelie. Het enthousiasme bij de deelnemende kinderen was groot en de organisatie van SenW kijkt terug op een geslaagde week.

Op maandag deden 25 kinderen in Stompwijk en Leidschendam mee aan Kids Yoga. Ze gingen creatief aan de slag met bewegen, verhalen en tekenen, “ik vond het tekenen heel leuk, maar ook de verhaaltjes die we gingen uitbeelden was heel grappig om te doen”, vertelt een deelnemer aan Kids Yoga.

De Sport-In bij sporthal De Fluit op dinsdag was druk bezocht met 210 gemotiveerde kids die actief aan het sporten waren. In de ochtend kwamen de jongere kinderen en in de middag de oudere kinderen. Ze konden uit tien verschillende sporten zes sporten kiezen om te doen, zo was er handbal, basketbal, softbal, badminton, korfbal, boksen, gymnastiek, zaalvoetbal, judo en karate. De sporten werden gegeven door ervaren trainers van de sportverenigingen, mede dankzij hen was deze sportdag een groot succes. Deelnemers aan de Sport-In reageerden enthousiast: “Ik vond het leuk om allemaal sporten uit te proberen en kijken waar ik goed in ben, zo kan ik een sport vinden” en “Dit is echt geweldig en het ziet er ook zo professioneel uit!”.

Op woensdag gingen ruim 30 kids mee met de workshop Overleven in de duinen. Ze gingen lekker naar buiten en leerden speciale skills waarmee je kunt overleven in de natuur. “Ik vond het tof om te leren hoe je met dingen uit de natuur voorwerpen kunt maken die zo nuttig zijn”, laat een deelnemer weten.

Bij de Cultuur-In op donderdag gingen 35 kids creatief aan de slag met koken, knutselen en een Capoeira workshop. “Falafel ziet eruit als kattenvoer maar is echt superlekker”, meldde een van de kinderen over het koken.

Op vrijdag deden bijna 20 kinderen mee aan de Trashure Hunt waarbij ze op jacht gingen naar afval in de buurt en ondertussen leuke spellen deden. Deze helden hebben heel wat afvalschatten opgehaald in het Corbulopark. “Op deze manier is afval verzamelen heel leuk, zoeken naar schatten en punten scoren”, gaf een afvaljager aan.

‘De organisatie is alle partners dankbaar voor hun bijdrage aan alle activiteiten en blije kindergezichten, met speciale dank aan: GoedBezig! en het Van Ravensteynfonds’, laat SenW weten.

Meer berichten