Logo hetkrantje-online.nl
<p>De jubilarissen van het Leiodschendamse kerkkoor Con Amore tijdens het koorfeest bij Partyboerderij Hijdra (foto: Peter van Bohemen).</p>

De jubilarissen van het Leiodschendamse kerkkoor Con Amore tijdens het koorfeest bij Partyboerderij Hijdra (foto: Peter van Bohemen).

Jubilarissen koor Con Amore van de Petrus & Pauluskerk

  •   keer gelezen   Actueel

Leidschendam - Con Amore, wat betekent met liefde, is een gemengd koor dat Eucharistievieringen begeleidt in de H.H. Petrus & Pauluskerk aan de Sluiskant te Leidschendam. Het is een gezellige, hardwerkende en gemotiveerde vereniging.

Rond de naamdag van Sint Caecilia, patrones van de kerkmuziek, wordt jaarlijkse het koorfeest gevierd, behalve in 2020 vanwege corona. Daarom was het dit jaar dubbel feest en wel op zondag 14 november. De dag begon met een Eucharistieviering met kapelaan Huntjens en diaken Tolsma als voorgangers.

Zoals gebruikelijk worden op het koorfeest ook jubilarissen in het zonnetje gezet die zich jarenlang verdienstelijk hebben gemaakt voor het koor. Jubilarissen van 2020 zijn: Gretha Havik 25 jaar, Marja van Leeuwen 25 jaar, Sjaan van Leest 55 jaar en Nico Remmerswaal 65 jaar. Voor 2021 zijn dat: Kees Massaar 12,5 jaar, Kees Vierling 25 jaar, huidige voorzitter Anke van Veen 45 jaar, Gerard van der Voort 45 jaar en Leo van Bohemen 75 jaar.

Koorleden gezocht
De vele jaren koorlidmaatschap tonen wel aan hoe trouw men is aan het koor. Door vergrijzing is het Con Amore op zoek naar nieuwe leden. Het repertoire bestaat uit gezangen in het Nederlands, Latijn en Gregoriaans. Iedere donderdag van 19.45 tot 22.00 uur is er repetitie in de Haard aan het Molenpad. Er wordt 2 tot 3 keer per maand op zondag om 11.00 uur gezongen en op weekdagen bij rouw en trouw. Bent u geïnteresseerd, neem dan even contact op met Frans Aarts via tel. O6-37608258.

Meer berichten