De bouwplaats van het nieuw te bouwen IKC Heeswijk aan de Heeswijkstraat in Voorburg (foto: gemeente LV).
De bouwplaats van het nieuw te bouwen IKC Heeswijk aan de Heeswijkstraat in Voorburg (foto: gemeente LV).

Heien voor IKC Heeswijk volgende week van start

vr 26 nov 2021, 11:00 Actueel

Voorburg - Het sloopwerk van het oude schoolgebouw van de PiusX aan de Heeswijkstraat en het archeologisch onderzoek is afgerond. Nu wordt het terrein klaar gemaakt voor de start van de bouw en worden een aantal bouwketen geplaatst. 

In de week van 6 december start het heiwerk. Dit wordt gedaan met een trillingvrije methode met schroefpalen waar beton in wordt gestort. Het gebouw wordt voor een groot deel gebouwd met onderdelen die op een andere locatie worden gemaakt en op locatie in elkaar worden gezet. 

Om de veiligheid te garanderen wordt een bouwzone ingericht die wordt afgezet met hekken. Een deel van de stoep en parkeerplaatsen wordt voor sommige werkzaamheden tijdelijk afgezet. 

Als gehoor wordt gegeven aan het verzoek om parkeerplekken vrij te houden op bepaalde dagen, kunnen deze flexibel ingezet worden en beschikbaar worden gesteld voor buurtbewoners om te parkeren wanneer het gebruik van de parkeerplekken voor de veiligheid van de bouw niet nodig is. Zo kunnen de afsluitingen zo minimaal mogelijk gehouden worden en probeert de aannemer overlast te beperken.

Uit de krant