Mohamed is valselijk beschuldigd van terrorisme en zit in de gevangenis omdat hij opkwam voor de meest onderdrukte mensen van Egypte.
Mohamed is valselijk beschuldigd van terrorisme en zit in de gevangenis omdat hij opkwam voor de meest onderdrukte mensen van Egypte.

Burgemeester Bijl schrijft mee bij actie Amnesty International

wo 1 dec 2021, 13:00 Actueel

Voorburg - Kom in actie tegen onrecht in de wereld tijdens Write for Rights. Amnesty Voorburg vraagt inwoners om in de pen te klimmen tijdens de Write for Rights schrijfactie van Amnesty International. 

Write for Rights vindt plaats op zaterdag 4 december van 10.30 tot 16.00 uur in de Voorhof van de Oude Kerk te Voorburg aan de Herenstraat 77. Burgemeester Jules Bijl van Leidschendam-Voorburg opent om 10.30 uur de Schrijfmarathon en schrijft mee, om samen een enorme vuist tegen onrecht te maken. Tijdens de schrijfmarathon is er ook muziek. De band Chabliz speelt vanaf 11.00 uur een half uur. Iedereen is welkom om mee te schrijven en brieven te ondertekenen.


Burgemeester Jules Bijl schrijft mee bij Amnesty International (foto: Esther Fotografeert).

Schrijf voor vrijheid

Ook dit jaar schrijft Amnesty brieven voor tien mensen die deze steun hard nodig hebben. Zo voert Amnesty actie voor de 15-jarige Janna uit de Bezette Palestijnse Gebieden. Janna wordt met de dood bedreigd omdat ze verslag doet van onrecht in haar dorp. We voeren ook actie voor Bernardo uit Guatemala, die in de gevangenis zit omdat hij de natuur wilde beschermen. Maar ook voor Mensenrechtenadvocaat Mohamed Baker. Hij moet zijn vrouw en alle anderen van wie hij houdt missen. Mohamed is valselijk beschuldigd van terrorisme en zit in de gevangenis omdat hij opkwam voor de meest onderdrukte mensen van Egypte. In de gevangenis wordt hij wreed behandeld. Hij zit vast in een krappe, stinkende cel. Een bed of matras heeft hij niet. Ook mag hij niet buiten sporten en mag hij geen familiefoto’s hebben. Amnesty schrijft de vrijlating van Mohamed.

Schrijven helpt

Amnesty stuurt honderdduizenden brieven naar koningen, ministers en presidenten om een einde te maken aan onrecht. Ieder jaar levert dat succes. Activisten komen vrij, onrecht stopt. Door de grote hoeveelheid brieven die door deze wereldwijd georganiseerde actie wordt verstuurd, voelen machthebbers zich onder druk gezet. Steeds vaker helpt de extra aandacht om slachtoffers vrij te krijgen, te zorgen voor bescherming of gerechtigheid. In de afgelopen jaren hebben de brieven die tijdens Write for Rights werden geschreven talloze levens veranderd van slachtoffers.

Schrijven tijdens Corona

Schrijven kan in de Voorhof van de Oude Kerk op afstand. Individuele schrijfpakketten zijn beschikbaar. Vanwege de coronamaatregelen is een mondkapje verplicht bij binnenkomst. Het is ook mogelijk om thuis te schrijven en een schrijfpakket bij de Amnestystand op te halen, waarin alle benodigde informatie en materiaal zit.

Meer informatie over Amnesty Leidschendam-Voorburg vindt u op de site www.leidschendam-
voorburg.amnesty.nl

Burgemeester Jules Bijl schrijft mee bij Amnesty International (foto: Esther Fotografeert).

Uit de krant