De Wereldwinkel in De Schakel moest eerder ook al sluiten in verband met de transformatie van Leidsenhage naar de Westfield Mall of the Netherlands (archieffoto).
De Wereldwinkel in De Schakel moest eerder ook al sluiten in verband met de transformatie van Leidsenhage naar de Westfield Mall of the Netherlands (archieffoto). Dick Janssen

Wereldwinkel in Westfield Mall moet sluiten

di 30 nov 2021, 16:30 Actueel

Leidschendam - De Stichting Wereldwinkel Leidschendam-Voorburg laat weten dat zij helaas haar vestiging in de Westfield Mall of the Netherlands, voorheen Leidsenhage, per 31 december moet sluiten. 

De vestiging in Voorburg in de Herenstraat blijft echter wel gewoon geopend. Ongeveer 30 jaar heeft de Wereldwinkel in Leidschendam zich dienstbaar voor derdewereldlanden kunnen en mogen maken met de verkoop van producten en ‘eerlijke’ (FairTrade) levensmiddelen zoals koffie, thee, chocola, wijn en keukenkruiden.

De Wereldwinkel was sinds 1990 aanwezig in Leidsenhage. Eerst met een kraam op de weekmarkt, daarna met een winkelwagen en vervolgens 15 jaar in het stiltecentrum De Schakel dat verdiept was gelegen op het middenplein van het winkelcentrum. Deze ruimte is verloren gegaan bij de transformatie van Leidsenhage naar Westfield Mall of the Netherlands.

Uit de krant