De actie van vorig jaar leverde 2.432 pakkenkoffie op voor de Voedselbank Leidschendam-Voorburg (archieffoto: pr Lions).
De actie van vorig jaar leverde 2.432 pakkenkoffie op voor de Voedselbank Leidschendam-Voorburg (archieffoto: pr Lions).

Lions zamelen koffie in voor Voedselbank

wo 1 dec 2021, 15:00 Actueel

Leidschendam-Voorburg - Het begon 9 jaar geleden in de decembermaand in Voorburg en sindsdien is de jaarlijkse inzameling van waardepunten van Douwe Egberts - die worden omgezet in koffie voor de Voedselbanken - uitgegroeid tot een jaarlijkse landelijke actie.

Inmiddels zijn 150 Lionsclubs, bijna alle voedselbanken en heel veel vrijwilligers verspreid over het hele land betrokken bij de actie, die vanaf het begin gecoördineerd wordt door Lionsclub Voorburg.

Omdat koffie geen primaire levensbehoefte is, zit het normaliter niet in de pakketten van de Voedselbank. Daarom zamelen Lionsclubs waardepunten van Douwe Egberts in om te verzilveren tegen pakken koffie. Douwe Egberts verhoogt de opbrengst met 20%. Zo leverde de actie van vorig jaar landelijk 204.000 pakken koffie op, waarvan 2.432 voor Voedselbank Leidschendam-Voorburg.

Er zijn inzameldozen geplaatst in Leidschendam bij de twee Primera’s (Damlaan 22 en in de Mall, Liguster 67) en in Voorburg bij Primera (Laan van Nieuw Oost Einde 294), Kolbe adviseurs op ooghoogte (Kon. Julianaplein 16), Gemakswinkel Rembrandt (Parkweg 280a), Sylvana Senff women (Wielemakersslop 3) en Tuincentrum Hofwijck (Westeinde 3).

De punten kan men ook per post opsturen naar: Lions Helpen, Postbus 151, 2270 AD Voorburg, of digitaal doneren volgens de aanwijzingen op https//:voorburg.lions.nl.

Ook dit jaar wordt de actie gecombineerd met het inzamelen van vreemd en oud geld om oogoperaties in derdewereldlanden te kunnen uitvoeren.

Uit de krant