Het koor Corda Vocale tijdens een kerstconcert (archieffoto pr).
Het koor Corda Vocale tijdens een kerstconcert (archieffoto pr).

Avond-kerstconcert Corda Vocale naar zondagmiddag

Actueel 163 keer gelezen

Voorburg - In het vorige week verschenen artikel was er sprake van twee concerten op zaterdag 11 december met als thema. Het avondconcert vervalt echter en gaat naar de zondag.

Naar aanleiding van de coronamaatregelen mogen er echter geen avondactiviteiten meer mogen worden gehouden. Dit betekent, dat het geplande concert op zaterdag 11 december in de middag wel kan doorgaan, maar in de avond geen doorgang kan vinden. Dit concert is nu verplaatst naar zondag 13 december, ook om 14.30 uur. 

Het programma blijft ongewijzigd: naast kerstliederen, en natuurlijk ook samenzang, zal dit worden omringd met bekende muziek die ons raakt en samenbindt, o.a. Cantique de Jean Racine van Fauré, het Gloria van Vivaldi, het Halleluja van Händel, Panis Angelicus van Franck en nog veel meer. Het geheel wordt als verhaal aan elkaar verteld door Christian Seijkens en wordt uitgevoerd door het concertkoor Corda Cantate en sopraan Denise Matla, met begeleiding van het strijkorkest van het Promenade Orkest, Alina Konstantinova piano, Wim de Penning orgel en Peter van Dinther trompet. Samenstelling en algehele leiding, dirigent Hans Matla. 

Het concert op zondagmiddag 12 december vindt plaats in de grote Aula van het Gymnasium Novum, Aart van der Leeuwkade 1 in Voorburg. Aanvang 14.30 uur. In de aula is een grote luchtverversing installatie, de stoelen staan op juiste afstand, er wordt bij binnenkomst om een geldige QR-code gevraagd en op uw plaats mag het mondkapje af. Er is geen pauze. 

Ook op zondag is de toegang vrij. De gratis kaarten kunnen worden besteld per e-mail: info@cordavocale.nl (geen kaarten op de dag zelf aan de zaal). Toewijzing op volgorde van binnenkomst.

Uit de krant

Uit de krant