Burgemeester Jules Bijl opende in Voorburg de actie Write for Rights van Amesty Internantional (foto: pr AI).
Burgemeester Jules Bijl opende in Voorburg de actie Write for Rights van Amesty Internantional (foto: pr AI).

Burgemeester Bijl opent Amnesty’s Write for Rights

ma 6 dec 2021, 10:51 Actueel 33 keer gelezen

Voorburg - Afgelopen weekend kwamen mensen in Voorburg in actie tegen onrecht in de wereld tijdens Write for Rights. Schrijf een brief en verander een leven.

Burgemeester Jules Bijl opende voorafgaand aan de Write for Rights door een brief te schrijven in de Voorhof van de Oude Kerk. Daarna was de actie open voor publiek en verzorgde de band Chabliz nog belangeloos een kort optreden.

Amnesty schrijft honderdduizenden brieven naar koningen, ministers en presidenten om een einde te maken aan onrecht. Ieder jaar levert dat succes. Activisten komen vrij, onrecht stopt. Door de grote hoeveelheid brieven die door deze wereldwijd georganiseerde actie wordt verstuurd, voelen machthebbers zich onder druk gezet. Steeds vaker helpt de extra aandacht om slachtoffers vrij te krijgen, te zorgen voor bescherming of gerechtigheid. In de afgelopen jaren hebben de brieven die tijdens Write for Rights werden geschreven talloze levens veranderd van slachtoffers.

Amnesty International is een onafhankelijke en onpartijdige organisatie die de naleving van de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens nastreeft. Amnesty doet onderzoek en voert actie voor het tegengaan en stoppen van ernstige mensenrechtenschendingen. Deze vinden nog steeds wereldwijd plaats. 

Op www.leidschendam-voorburg.amnesty.nl is meer informatie te vinden.

Uit de krant